Популярното приложение за съобщения WhatsApp – собственост на компанията Meta

...
Популярното приложение за съобщения WhatsApp – собственост на компанията Meta
Коментари Харесай

WhatsApp се съгласи да бъде по-прозрачен с потребителите в ЕС

Популярното приложение за известия WhatsApp – благосъстоятелност на компанията Meta Platforms – се съгласи да показва по по-прозрачен метод измененията, които прави в политиката за дискретност, въведена още през 2021 година Новината идва след редица недоволства до Европейската комисия от потребителски организации.

WhatsApp се съгласява да изясни измененията, които прави в своята политика за дискретност на всички консуматори в Европейски Съюз, като по този начин ще е ясно по какъв начин могат да повлияят на техните права. Те ще имат опция да одобряват или отхвърлят измененията. Освен това ще могат и по-лесно да затварят непрекъснати изскачащи вести за актуализации.

Компанията също удостовери, че персоналните данни на потребителите не се споделят за рекламни цели с трети страни или други компании под шапката на Meta, в това число Фейсбук.

Потребителите имат право да схванат какво им се предлага и до какво води този избор съответно, с цел да могат да решат дали желаят да продължат да употребяват платформата “, съобщи комисарят по правораздаването Дидие Рейндърс.

Още предходната година две асоциации се оплакаха, че въпросните промени не са обяснени по понятен и съответен метод, което нарушава законите на Блока, напомня Reuters. Регулаторите на Европейски Съюз могат да глобяват фирмите за сходни нарушавания.

Така и стана – при започване на 2023 година приложението получи санкция от 5.5 млн. евро от ирландската Комисия за дискретност на данните поради „ нарушаване на отговорностите във връзка с прозрачността “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР