Популярното мобилно приложение за текстови съобщения Whatsapp вдига минимално разрешената

...
Популярното мобилно приложение за текстови съобщения Whatsapp вдига минимално разрешената
Коментари Харесай

WhatsApp въвежда долна възрастова граница за ползвателите си

Популярното мобилно приложение за текстови известия " Whatsapp " подвига минимално позволената възраст за потребителите си в Европа от 13 на 16 години. Целта е по този метод да бъдат изпълнени новите условия за персоналните данни в Европейски Съюз, които влизат в действие от 25 май.

" Whatsapp " към този момент ще желае от европейските си консуматори да удостоверяват възрастта си, а това ще става посредством уведомление за нови правила за прилагане на услугата. политиката за персоналните данни на приложението ще се реализира от ново юридическо лице, " Whatsapp Ирландия ", сдружение с лимитирана отговорност, което ще проработи през идващите седмици. Не е ясно по какъв начин и дали въобще спазването на възрастовото ограничаване ще бъде проверявано предвид на лимитирания размер данни, който услугата има право да изисква и съхранява.

Компанията майка Facebook, която има своя обособена политика в региона на персоналната информация, възприе друг метод, що се отнася до децата в юношеска възраст сред 13 и 15 години. Целта тук също е да се изпълнят условията на идния да влезе в действие нов правилник на Европейски Съюз за отбраната на персоналните данни.
Facebook желае от децата на тази възраст да посочат родител или аставник, който да даде единодушие те да споделят информация за себе си в обществената мрежа. В противоположен случай не получават изцяло персонализирана версия на обществената мрежа.

Към началото на тази година приложението има над 1,5 милиарда консуматори. В последните години основаното през 2009 година приложение беше подложено на напън от няколко европейски държавни управления поради предлаганата от него система за изпращане на текстови известия, която е изцяло криптирана. Друга причина беше желанието да се споделят още данни с компанията майка Facebook.

Самата компания Facebook е под засилено наблюдаване от разнообразни регулаторни органи и парламенти по света, откогато предишния месец разкри, че персоналната информация на милиони консуматори е попаднала по непозволен метод в компанията за политически съвещания " Кембридж Аналитика ". Това породи безпокойствие въобще за метода, по който компанията ръководи потребителските данни.

Сред другите оповестени промени от " Whatsapp " е и тази, че потребителите ще могат да смъкват резюме за съхраняваните за тях данни, като да вземем за пример модела и марката на употребяваното от тях устройство, контактите и групите им и всевъзможни блокирани номера. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР