Популярното издание The Telegraph съобщи, че британските ученици вече не

...
Популярното издание The Telegraph съобщи, че британските ученици вече не
Коментари Харесай

Британските ученици вече не познават времето от аналоговите часовници

Популярното издание The Telegraph заяви, че английските възпитаници към този момент не могат да разпознават времето, показвано от аналоговите часовници със стрелки.
Засега казусът бе видян единствено в английските образователни заведения, само че се допуска че е присъщ за младото потомство.

Ситуацията се оказа толкоз сериозна, че в учебните заведения на Обединеното Кралство стартират да сменят аналоговите часовници със стрелки с цифрови. Според представителя на Асоциацията на шефовете на учебни заведения и колежи (ASCL) Майкъл Тръмб, новите часовници се слагат в класните стаи, където се организират изпити. Целта е учениците да не изпадат в стрес, когато не могат бързо да схванат какъв брой време остава до края на теста и стартират да нервничат още повече. „Вие не желаете те да стартират да подвигат ръка и да питат какъв брой време остава“ – сподели Майкъл Тръмб.

Причината за появяването на тази наклонност се изяснява напълно елементарно. Децата непрекъснато гледат цифровия часовник в своите смарт телефони, таблети и компютри. Аналоговите часовници със стрелки към този момент се срещат напълно рядко и за хората последователно става непривично да употребяват аналогови часовници със стрелки.

„Малко е тъжно, че бъдещите тинейджъри няма да могат да кажат какъв брой е часът, когато си имат работа с елементарен часовник със стрели“ – добави господин Тръмб.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР