Популярността на криптовалутите сред американските инвеститори върви надолу. През 2022

...
Популярността на криптовалутите сред американските инвеститори върви надолу. През 2022
Коментари Харесай

Интересът към криптовалутите в САЩ намаля и това е урок за всички останали

Популярността на криптовалутите измежду американските вложители върви надолу. През 2022 година единствено към 21% от американците са се чувствали удобно да влагат в криптовалути, сочи изследване на Bankrate, извършено през септември. То записва 35% спад по отношение на 2021 година и има просто пояснение, написа CNBC.

Ако погледнем протичащото се в Съединени американски щати, може да извлечем поучения за себе си.

Намаляване на интереса към криптовалутите има при вложителите от всички възрастови групи в Съединени американски щати. Най-рязък е спадът обаче при милениалите.

Близо 30% от американските вложители на възраст сред 26 и 41 години се усещат удобно през 2022 година, спрямо близо 50% през 2021 година Спадът не е неочакван, като се има поради, че близо 2 трилиона $ бяха заличени от целия крипто пазар от ноември 2021 година насам.

Основните криптовалути, с които търгуват американците, са биткойн и етер. Те са понижили цената си с повече от 70%, имайки поради най-хубавите им времена. Затова не е чудно, че блясъкът им се е позахабил, споделя Джейс Роял основен кореспондент в Bankrate.

Понижаването на цените на криптовалутите не може да притегли повече хора. Освен това не трябва да се не помни и какво предизвика високия интерес на младите към вложението в тях.

Мнозина доловиха “атмосферата на лотарийните билети ”. Те мислеха, че може да натрупат бързо доста пари, изяснява Роял.

„ Много млади вложители не схващат какво купуват, само че могат да видят, че цената се повишава и по тази причина желаят да влязат ”, добавя той.

От юни насам биткойнът се търгува на цени сред 18 000 и 25 000 $. През ноември 2021 година той струваше над 65 000 $.

„ Единственият метод да спечелите пари от него е като го продадете на някой, който е по-оптимистичен или по-глупав от вас “, споделя Роял. Поради тази причина, прибавя той, че криптовалутите не трябва да се смятат за обичайната инвестиция. Неслучайно именити вложители като Уорън Бъфет не се занимават с тях.

Криптовалутата се дефинира като мощно изменчив актив, който е обект на непредсказуеми съмнения в цената. Затова финансовите специалисти поучават да не инвестирате в тях повече, в сравнение с сте подготвени да загубите. Гарантирана облага няма.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР