Популярният видео-блогър JerryRigEverything публикува в YouTube клип, в който най-подробно

...
Популярният видео-блогър JerryRigEverything публикува в YouTube клип, в който най-подробно
Коментари Харесай

Ето как работи камерата с променлива апертура на Galaxy S9

Популярният видео-блогър JerryRigEverything разгласява в YouTube клип, в който най-подробно демонстрира разглобяването на смарт телефона Samsung Galaxy S9.
Всички съставни елементи са доста добре разказани и демонстрирани, в това число и камерата на мобилното устройство, провокирала големия интерес на публицистите и експертите.



Много добре се вижда, по какъв начин тъкмо работи камерата с променлива апертура. Камерата на Samsung Galaxy S9 по дифолт има апертура F/2,4. Превключването към F/1,5 става благодарение на специфичен плъзгач, подложен в профил на оптичния модул:

Автоматичната система на смарт телефона проучва осветеността на сцената и други параметри, и независимо взема решение, по кое време да промени блендата. При апертура F/1,5, датчикът получава повече светлина и фотосите стават по-детайлни и светли. От друга страна, при по-ниска апертура и добра осветеност е допустимо правене на фотоси с размиване на задния декор.



Досега сходни решения се срещаха единствено в няколко мобилни устройства на малко известни китайски производители. Първото качествено решение от сходен вид се появи в смарт телефона Samsung W2018, излязъл в края на предходната година. Флагманите Galaxy S9 и Galaxy S9+ станаха първите в света мобилни устройства с променлива апертура от световен мащаб.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР