Популярният в социалните мрежи китайски двойник на милиардера Илон Мъск

...
Популярният в социалните мрежи китайски двойник на милиардера Илон Мъск
Коментари Харесай

Китайските TikTok и Twitter блокираха местния двойник на Илон Мъск

Популярният в обществените мрежи китайски двойник на милиардера Илон Мъск - Илонг Ма, наподобява е бил отхвърлен краткотрайно от локалните версии на TikTok и Twitter.

По данни на Insider цялото наличие на профила на Ма в Douyin - китайската версия на TikTok, е изчезнало.

По същото време в обществена мрежа Weibo, която е сходна на Twitter, излиза известие за ограничаване на наличието заради нарушаване на политиката на платформата.

Представители на компанията майка на Douyin - Bytedance, и на компанията майка на Weibo - Sina, не са дали отговор незабавно на запитването за коментар от страна на Insider.

Самият Ма пък е декларирал, че не е получил съответно пояснение от страна на нито на Weibo, нито на Douyin за какво профилите му са спрени.

@mayilong0 This is a free bird. I like him and I'm going to go to him right now. Because Elon Musk is my brother#elonmusk#tesla#twitter♬ dance(256762) - TimTaj
Профилът на Ма в интернационалната версия на TikTok, където е прочут с потребителското име Elong Musk, е към момента деен. Ма има над 241 000 почитатели в платформата, а видеата му събират 3.9 милиона лайкове.

Ma закупи известност за първи път в Douyin през ноември 2020 година с видата си, в които поразително приличаше на Мъск. След това той притегли вниманието на самия Мъск, който в отговор на клип на Ма съобщи, че той също може да е „ частично китаец ".

След това Ma пусна няколко видеа в TikTok, в това число и едно, в което показва мислите си по отношение на придобиването на Twitter от страна на Мъск. В този клип той показва въодушевено отрезка с логото на Twitter, наричайки я "моята птица! "

Популярността на Ма даже накара основния изпълнителен шеф на Tesla да каже, че би желал да се срещне с него.

"Бих исал да се срещна с този вид (ако съществува), " написа Мъск в Twitter. "Трудно е да се каже с всичките тези дийпфейк видеа в днешно време. "

"Аз съм тук. Аз също желая доста да те видя! Обичам те, ти си моят воин, " написа Ма в пост в Weibo в отговор на милиардера.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР