Популярният учен, руският академик Лео Бокерия, е президент на Националния

...
Популярният учен, руският академик Лео Бокерия, е президент на Националния
Коментари Харесай

Академик съветва как да удължим живота си с 8 години

Популярният академик, съветският учен Лео Бокерия, е президент на Националния медицински проучвателен център по сърдечносъдова хирургия, президент на публичната организация “Лига за здраве на нацията”.

Акад. Лео Бокерия акцентира, че ходенето пешком е тип интензивност, която не изисква никакви старания или загуба на време. И въпреки изгодата от ходенето мъчно може да се оцени, тя е безспорна, написа zdrave.to.

„ Разбира се, нужно е, даже е наложително да се движим, тъй като придвижването е живот. Второ, би трябвало съгласно мен да гледаме по-позитивно на този свят, да сме по-добри. Аз не споделям, че всичко би трябвало да се прости, просто се предпазвайте, не се сближавайте с неправилните хора. Най-важното съгласно мен обаче, е човек да има цел в живота. Това даже е наложително, с цел да живее човек пълноценно. Разбирате ли, всеки би трябвало да си откри някакво занятие, в случай че щете го наречете хоби”, изяснява експертът.

Друг също доста значим детайл и фактор за здравословен и пълностоен живот съгласно акад. Бокерия, е здравословното хранене и отводът от алкохол. По неговите думи всякакво количество спиртна напитка поврежда стомашната лигавица, която е директно обвързвана с активността на нервната система.

В умозаключение лекарят споделя: „ Дори да живеете в едностаен апартамент, походете из коридора, по терасата, по стаите, поразмърдайте краката си, все е някакво физическо натоварване. Американците организираха проучване измежду десетки милиони хора, което демонстрира, че човек, който върви по два часа в седмицата, живее с 6 до 8 години по-дълго, спрямо този, който води затънал живот”, привежда образец ученият.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР