Популярният турнир за смесени двойки Hopman Cup ще се завърне

...
Популярният турнир за смесени двойки Hopman Cup ще се завърне
Коментари Харесай

Официално: Hopman Cup се завръща през 2023 г.


Популярният шампионат за смесени двойки Hopman Cup ще се завърне в календара през 2023 година Това стана ясно след публично изказване от страна на ITF. Надпреварата ще се организира в Ница от 19 до 23 юли.

Последното към този момент издание на шампионата се организира през 2019, след което мястото му в календара бе заето от ATP Cup. Роджър Федерер и Белинда Бенчич завоюваха трофея откакто на финала победиха с 2-1 отбора на Германия, формиран от Александър Зверев и Анджелик Кербер.

От изказването на ITF излиза наяве също, че шампионатът ще се организира най-малко до 2027 година като част от петгодишното съглашение, подписано с промоутърската организация Tennium, притежавана от Себастиен Грожан и Кристоф Пюлинк. През целия интервал хазаин на конкуренцията ще бъде Nice Lawn Tennis Club.

Както до момента, тимовете ще включват по двама играчи, като конфликтите ще се състоят от два мача на сингъл и един на смесени двойки. През 2023 и 2024 година участващите отбори ще бъдат шест, след което броят им ще бъде повишен на осем. В качеството си на хазаин Франция има непокътнато място в конкуренцията.

„ Много сме щастливи, че ще си партнираме с Tennium и че Hopman Cup ще се завърне през 2023 година Нямаме самообладание да посетим прелестния град Ница през юли. Hopman Cup постоянно е имал особено място в сърцата на почитателите и съм сигурен, че феновете тръпнат в очакване да видят най-хубавите играчи от двата Тура един до друг на корта. Бих желал да благодаря на Tennium за това, че ни помогнаха да върнем шампионата в календара. Сигурни сме, че партньорството ни ще бъде доста ползотворно “ – сподели президентът на ITF Дейвид Хагърти.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР