Популярният производител на най-различни дисплеи AOC анонсира началото на продажбите

...
Популярният производител на най-различни дисплеи AOC анонсира началото на продажбите
Коментари Харесай

AOC CQ32G1: геймърски WQHD монитор с кадрова честота до 144 Hz

Популярният производител на най-различни екрани AOC анонсира началото на продажбите на геймърския екран CQ32G1 . В устройството се употребява 31,5-инчова VA матрица с резолюция 2560х1440 пиксела. Екранът е закривен, с ъгъл на овала 1700 милиметра. Кадровата периодичност е 144 Hz, поддържа се технологията AMD FreeSync.

Технически характерности на AOC CQ32G1 с напълно типични на екраните с VA матрици. Яркостта доближава 300 кандела на квадратен метър, а контрастът се показва посредством съотношението 1000:1. Времето за реакция на точката е едвам 1 милисекунда от сиво към сиво, а ъгълът на виждане по хоризонтала и вертикала са 178 градуса. Екранът обгръща 124% от sRGB цветовото пространство и 103% от от NTSC. За подаване на видеосигнала са планувани два HDMI 1.4 врата и DisplayPort 1.2 интерфейс.



Устройството поддържа технологията AMD FreeSync, осигуряваща синхронизацията на честотата на възобновяване на изображението с кадровата периодичност на монитора и по този метод придвижването на екрана е доста по-плавно. Използва се и системата AOC SuperColor за възстановяване цветността на изображението. Вграден е и режимът FlickerFree за унищожаване трептенето на изображението.

Продажбите на геймърския монитор  AOC CQ32G1 се чака да стартират през месец ноември тази година. Цената на устройството е $400 .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР