>Популярният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател на

...
>Популярният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател на
Коментари Харесай

Кристоф Ламбер оглавява журито на CineLibri

 >
Популярният артист и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният ръководител на елитното жури на  CineLibri. Отговорността за избора на най-хубава кино акомодация " шотландският войник " ще показа с не по-малко популярните си сътрудници.  Сред тях е известният шведски публицист и публицист Давид Лагеркранс, който пое нечувано предизвикателство и сътвори три продължения на паметната трилогия " Милениум ", затвърдили международната му популярност. Лагеркранс ще се срещне с българската аудитория на 12 октомври от 19:00 ч. в книжовен клуб " Перото ", НДК. Повод за събитието е българското издание на The Girl Who Lived Twice, което носи заглавие " Тя, която трябваше да почине ". Гостуването се осъществя в границите на Шведската седмица в София, която ще се състои сред 3 и 13 октомври 2019 година за разпространение на шведския бизнес и просвета. Организатори са Шведско-българската комерсиална камара и локални сътрудници. Друго взаимно събитие - акцент в документалната селекция на фестивала тази година, е филмът Мъжът, който си играеше с огъня, отдаден на Стиг Ларшон.

В журито влиза и френският кинорежисьор от румънски генезис Раду Михайлеану ( " Концертът ", " Изворът на дамите " ), чиито произведения му донесоха богата сбирка от оценки, в това число награди от Международния кинофестивал в Берлин и номинации за " Златна палма " и за " Сезар ". В момента Михайлеану работи по  8-серийна екранизация на книгата " Сбогом, Шанхай ", подписана от огромния български публицист и киносценарист Анжел Вагенщайн - става дума за огромна копродукция на Gaumont, France Television, Rai Uno и ZDF, чиито фотоси стартират следващата година.

В качеството си на член на журито у нас идва и ослепителната италианска актриса и защитничка на публични дела Лоредана Каната ( " Младост ", " Неапол във воали " ). Към фамозните задгранични арбитри се причислява българската театрална и кинозвезда Ирини Жамбонас, която неотдавна беше удостоена с премията " Сърцето на Сараево " за присъединяване си във кино лентата " В кръг " на режисьора Стефан Командарев. Жамбонас взе участие и във кино лентата " Посоки " на Командарев, номиниран в категория " Особен взор " на Международния кинофестивал в Кан, има голям брой оценки за функциите си в театъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР