Популярните големи издания The Guardian, Motherboard и The New York

...
Популярните големи издания The Guardian, Motherboard и The New York
Коментари Харесай

Китайските власти инсталират шпионски софтуер в смартфоните на туристите

Популярните огромни издания The Guardian, Motherboard и The New York Times по едно и също време разгласиха информация, че китайските митничари са почнали да конфигурират шпионска стратегия в смарт телефоните на туристите, които влизат в Китай посредством някои контролно пропускателни пунктове в Синдзян. След инсталирането, програмата сканира мобилното устройство за съществуването на екстремистки материали и изпраща данни на китайските управляващи.

Шпионското приложение се назовава BXAQ . То сканира контактите, известията, историята на позвъняванията, записите в календара, сформира лист с наличните приложения в смарт телефона и забавно, взема псевдонимите за обществените мрежи. Събраната по този метод информация се компресира и се изпраща във тип на доклад на специфичен сървър.

Начинът на деяние е напълно обикновен. Митничарят помолва екскурзианта да отключи своя смарт телефон и го взема за известно време, през което конфигурира приложението. Шпионската стратегия бе открита от публицист на вестника Süddeutsche Zeitung.

Изданието Motherboard изтегли APK файла ма приложението, свободно оповестено в GitHub. Вижда се, че се търсят изявления на ИДИЛ, фрагменти от Корана, текстове на Далай Лама и музиката на японската метъл група Unholy Grave известна с песента си Taiwan: Another China (Тайван: другият Китай).

Приложението се конфигурира единствено в Android устройствата и работи намерено, без да се прикрива. Когато екскурзиантът носи iPhone, телефонът се изземва за несъмнено време и се включва към особено устройство, което копира всички файлове и всички данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР