Популярни приложения като Zoom се лесно заменими в Русия с

...
Коментари Харесай

Руснаците се насочват към местни аналози на Zoom


Популярни приложения като Zoom се елементарно заменими в Русия с локални разработки
(снимка: CC0 Public Domain)

Две съветски компании са основали платформи за видеоконференции, които могат да заместят дейно известните Zoom, Skype, MS Teams – най-малко за съветските консуматори. В последните няколко дни видеоконферентните платформи бяха рекламирани интензивно.

Webinar Group е основала платформа за онлайн срещи, полемики и взаимна работа, наречена Webinar Meetings. Продуктът е тестван от повече от 4000 консуматори, които са провели 70 000 срещи с общо времетраене над 600 000 часа, заяви CNews. Сред фирмите, които са тествали софтуера, са Ростелеком, SKB Контур, 1С-Битрикс и други.
още по темата
Webinar Meetings съставлява онлайн платформа за връзки – екосистема от услуги за срещи, уебинари, огромни виртуални събития и смесено образование. Според разработчиците, тя по нищо не отстъпва на известните западни аналози.

Като едно от преимуществата на Webinar Meetings се сочи комбинацията от непоклатимост, надеждност и отбрана: продуктът работи на сървъри в Русия. Простотата и удобството са другото основно преимущество, което основателите на продукта акцентират – Webinar Meetings работи през браузър или в приложенията за iOS и Android.

Друго решение за видеоконференции, създадено от съветски софтуеристи, е програмата Pruffme. Описват я като платформа за съдействие и образование в действително време. Това е изцяло решение, което включва голям брой артикули, работещи на една и съща услуга: уебинари, видеоконференции, курсове, проби и интерактивни дъски.

Системата действа от 15 март 2015 година Тя също работи на съветски сървъри, обезпечава постоянна връзка и устоя на високи натоварвания – до 5000 фенове в едно събитие.
През предходната година на платформата са извършени повече от 250 хиляди онлайн срещи, основани са повече от 22 хиляди интерактивни дъски, а над 9,3 милиона души са взели участие в уебинари и видеоконференции.

Създателите на платформата се гордеят, че тя е употребена от екипите на Hyundai, Kia, Oriflame и други компании, както и от някои авторитетни просветителни институции: Руски университет за другарство на народите, Санкт-петербургски държавен електротехнически университет, Литературен институт „ А.М. Горки”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР