Популярната в цял свят американската верига кафенета Starbucks проучва възможността

...
Популярната в цял свят американската верига кафенета Starbucks проучва възможността
Коментари Харесай

Веригата кафенета Starbucks напуска и Великобритания?

Популярната в целия свят американската верига кафенета Starbucks изследва опцията да продаде бизнеса си във Англия " заради високата конкуренция и изменящите се желания на потребителите " вследствие на пандемията, заяви BBC.

Ще напомним, че през март ТАСС заяви, че веригата кафенета Starbucks стопира активността си на територията на Руската федерация във връзка със събитията към Украйна. Това изказване тогава направи изпълнителния шеф на Starbucks Кевин Джонсън.

А единствено преди седмица Reuters заяви, базирайки се на свои източници, че Националният фонд на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) е определен в късата листа от компании, претенденти за закупуване на дял от франчайза на Starbucks в Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия.

По информация на организацията, PIF е измежду участниците, преминаващи към идващия стадий от договарянията. От конкуренцията отпаднаха Суверенният капиталов фонд на ОАЕ - Mubadala Investment Company и държавният холдингов фонд на Абу Даби - ADQ.

Кувейтска холдингова компания Alshaya Group, която има франчайза на Starbucks в посочения район, съобщи предходната година, че има намерение да продаде миноритарен пакет от акциите си. Според някои известия, Alshaya Group ще продаде към 30% от акциите на стойност 4-5 милиарда $.

Инвестициите на Саудитска Арабия в браншове отвън петрола, са част от стратегическа стратегия, инициирана от престолонаследника Мохамед бин Салман Ал Сауд, за диверсификация на националната стопанска система и понижаване на зависимостта от приходите от нефт.
 От дребен магазин за кафе до мултимилиардна верига: Starbucks стана на 50 години
От дребен магазин за кафе до мултимилиардна верига: Starbucks стана на 50 години

Историята на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР