Популярната игра Стани богат се завръща на екран – тя

...
Популярната игра Стани богат се завръща на екран – тя
Коментари Харесай

Шоуто Стани богат се завръща на екран

Популярната игра " Стани богат " се завръща на екран – тя ще стане част от програмата на bTV през есента. След 2-годишно спиране и точно на своя 20-годишен празник в България, най-рейтинговата телевизионна игра още веднъж ще се излъчва у нас. Водещ щe бъдe aктьoрът Михaил Билaлoв, кoйтo нaшумя кaтo мaфиoтa Джaрo oт кримиceриaлa " Пoд прикритиe ", оповестиха от bTV Media Group.

Голямата премия в шоуто ще остане 100 000 лева, само че ще има промени в регламента, тъй че развлекателната ТВ игра да има актуален образ, разкриват от медията. " Стани богат " ще се излъчва в делничните дни, само че точният час още не е прочут. Освен в ефира на bTV, предаването ще бъде налично и на онлайн платформите на bTV Media Group.



" Развълнувани сме, че имаме опцията да предложим на нашите фенове най-популярната телевизионна игра за познания в света – " Стани богат ". Това неповторимо шоу – безконечна класика и неизменим рейтингов любимец – ще заеме достойното си място в програмната скица на bTV, с което освен откликваме на потребността от качествено и обогатяващо аудиторията наличие, само че и вършим поредна стъпка към одобряването на малкия екран като дом на най-популярните и завладяващи международни формати в България ", разяснява Христо Хаджитанев, шеф " Програма " в bTV Media Group.

" Стани богат " съчетава комерсиалната атрактивност на зрелището с опцията за интелектуално обогатяване на феновете, което го трансформира в отличен избор за една национална комерсиална телевизия, която подхожда с внимание и отговорност към потребностите и ползите на многочислената си публика ", изяснява Хаджитанев в изявление за вестник " 24 часа ". Преди да дебаркира в bTV, той беше основен редактор на предаването, до момента в който то се излъчваше по БНТ1.
Любимо предаване на българите

" Стани богат " е първият интернационален ТВ формат, осъществен в България, и е версия на английския оригинал Who Wants To Be A Millionaire. Той започва на 12 май 2001 година и бързо се постанова като един от най-обичаните в българския ефир. През годините се развива непрекъснато и през днешния ден е знак на качествено ТВ наличие и обезпечено развлечение посредством шерване на познание.

Най-дълъг " стаж " занимателното предаване имаше в Нова телевизия, където бе предавано в продължение на цели 13 години (2001-2014), а водещ непроменяемо бе Ники Кънчев. В този интервал " Стани богат " и неговия занимателен водещ завоюваха сърцата на ТВ аудиторията в България.

Популярната телевизионна игра за последно се излъчваше по Българска национална телевизия, само че беше свалена от екран през лятото на 2019 година " Стани богат " се оказа прекомерно скъпа за публичната телевизия, сумите бяха понижени, а излъчването ѝ по Българска национална телевизия ще се запомни основно с няколко участници с искрено неуместно държание. " Чудя се дали да не прекръстим " Стани богат " на " Стани за смях ", разяснява във Фейсбук тогавашният програмен шеф на БНТ1 Емил Кошлуков.

View this post on Instagram

Любопитни обстоятелства за " Стани богат "

" Стани богат " ненапразно е най-успешната ТВ игра в международен мащаб от появяването си на 4 септември 1998 година в Англия. Малцина знаят, че форматът, основан от Дейвид Бригс, Майк Уайтхил и Стивън Найт първо е осъществен като радио игра. Телевизионната версия на шоуто е извънредно известна, тъй като изпитва интелектуалните качества на участниците си, а феновете научават забавни обстоятелства.

Нагледно това бе показано от режисьора Дани Бойл във кино лентата му " Беднякът милионер " (2008), спечелил 8 награди " Оскар ". В него на стола на благосъстоянието сяда сиракът Джамал Малик от Мумбай, който съумява да отговори на всички въпроси. Те съгласно разпоредбите на играта се усложняват с всяко последващо равнище дотолкоз, че всеки победител в " Стани богат " става национално прочут поради знанията си.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР