Популярната фотографска платформа Flickr вече има нов собственик. Вчера сайтът

...
Популярната фотографска платформа Flickr вече има нов собственик. Вчера сайтът
Коментари Харесай

Продадоха Flickr за необявена сума

Популярната фотографска платформа Flickr към този момент има нов притежател. Вчера уеб сайтът бе закупен от SmugMug – уебсайт със сходна активност, само че ориентиран най-много към професионалните фотографи.

Цената на договорката обаче остава незнайна. Yahoo го закупи през 2005 година за 20 милиона $, а предходната година той бе част от пакетната покупка на Yahoo от Verizon за 4.5 милиарда $.

Основан през 2004 година, Flickr има над 75 милиона членове и повече от 100 милиона дейни консуматори. На свй ред, SmugMug е учреден през 2002 година и се гордее с това, че поддържа консервативна и ефикасна платформа.

„Не събираме данните на нашите консуматори и техните фотоси, с цел да ги продадем против най-хубавата оферта или с цел да ги превърнем в цели на таргетирани реклами“, споделя изпълнителният шеф на SmugMug Дон Макаскил, без подозрение намеквайки за скорошния скандал Facebook-Cambridge Analytica.

Докато множеството консуматори на Flickr не заплащат нищо , с цел да употребяват уеб страницата, платформата предлага Pro абонамент, който коства 6 $ на месец или 50 $ на година.

„Не знаем какво ще се случи в бъдеще. Това е нов модел за нас. Ще прегледаме бизнеса, с цел да сме сигурни, че се развива добре. Знам, че звучи необичайно един началник да не е напълно сигурен, само че ние създадохме и SmugMug без някаква фундаментална концепция“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР