Популярен в Северна Африка, е включен в нематериалното културно наследство

...
Популярен в Северна Африка, е включен в нематериалното културно наследство
Коментари Харесай

Кускусът обявен за световно нематериално културно наследство на ЮНЕСКО

Популярен в Северна Африка, е включен в нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО, оповестява ТАСС. Информационната организация " Магриб Араб Прес " оповести, че решението е взето след 15-ата сесия на междуправителствената комисия за запазване на нематериалното културно завещание на организацията, написа БГНЕС.
Алжир, Мавритания, Мароко и Тунис подадават взаимно заявки за включване на кускуса в влиятелния лист напролет на 2019 година Експертите от тези страни, както отбелязва са свършили чудесна работа, подготвяйки за ЮНЕСКО солидно досие за смисъла на това ядене. Списъкът на ЮНЕСКО е формиран за ориентиране на вниманието към нематериалното културно завещание, стимулиране на напъните за запазване и запазване на това завещание.
 Кускус със скариди Кускус със скариди
Кускусът може да се назова универсална гарнитура, тъй като се сервира с месо, с морски блага, зеленчуци, птици. Наред с това може да се...
Кускусът се подготвя на пара с месо и зеленчуци и от дълго време се е трансформирал в признак на цялата северноафриканска кухня. Обикновено се подготвя в петък, както и в празнични и специфични случаи. Кускусът се разграничава според от рецептата и мястото на произвеждане, по усет и мирис. Причината за това многообразие се крие във обстоятелството, че през годините на битие на ястието кулинарните специалисти са измислили доста от неговите разновидности.
Кускус с ядки, сушени плодове, сирене, лимон и десетки други бяха добавени към такива съществени типове като месо, риба или пиле. Дълго време той завоюва огромна популярност освен в страните от Магреб, само че и в Западна Африка, Южна Европа, а също и в Израел. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР