Популизъм и опит за миниране на следващото редовно правителство. Така

...
Популизъм и опит за миниране на следващото редовно правителство. Така
Коментари Харесай

С проектобюджета сега Радев надцаквал редовното правителство

Популизъм и опит за миниране на идващото постоянно държавно управление. Така може да се заключи оценката на ГЕРБ за, обявен в сряда от служебния финансов министър Валери Белчев. Следва да се означи, че все още по-вероятният сюжет е възможното бъдещо служебно съдружно държавно управление да не се съобрази с предложенията на служебния кабинет, като за това намекнаха финансисти от договарящите партии.

" Имаме анонси по какъв начин ще наподобява бюджета за следващата година, само че нямаме информация за 3-годишната бюджетна прогноза. А доскоро министърът излезе с анонс, в който се разяснява повишение на тавана на дълга с 12 милиарда за година ", сподели Томислав Дончев.

" Помните, когато кабинетът " Борисов 2 " внесе в Народното събрание процедура за таван на дълга за целия мандат, наблягам - целия мандат, за сходна сума, което включваше и рефинансиране на остарял дълг - спомняте си какъв спор провокира това. 12 милиарда за година е скандал. Това е 3 пъти над лимита ", възмути се вторият човек в ГЕРБ.
 Служебният кабинет задължен да внесе бюджет и да резервира стабилността
Служебният кабинет задължен да внесе бюджет и да резервира стабилността

Валери Белчев изясни въпреки всичко, че добавката за пенсионерите ще е 60 лева

Дончев разкритикува и метода, по който се случва и комуникира. " Вчера уважаемият министър на финансите денем в свое краткотрайно присъединяване разяснява съответен размер на минималната пенсия от 490 лв., получен по простата формула 370 плюс 120. Чудесно, добра вест за всички пенсионери. Но няколко часа по-късно Министерството на финансите го опровергава и излезе с друго число. Кое от двете е правилно? Не бях виждал министерство да опровергае министъра си. "

" Подобно замеряне с цифри, сходно на сватбарско надвикване, наскърбява хората ", разяснява Томислав Дончев.
 Любомир Дацов желае бюджет към нулата, неприемливо било да сме на недостиг
Любомир Дацов желае бюджет към нулата, неприемливо било да сме на недостиг

Финансистът не вижда съображение да не се усилят пенсиите

От ГЕРБ нямат пояснение за какво служебният кабинет е внесъл в последния миг проектобюджет, с изключение на миниране на идващия кабинет или популистко надцакване. Но съзряха зад това още веднъж главния си обвинен - " демиурга ", по думите на Томислав Дончев, на цялата тази обстановка Румен Радев.

" У мен остава чувството, че всички се надцакват кой да бъде по-готин и доблестен към разнообразни обществени групи и си избраха пенсионерите. Трябва да питате някъде сред " Дондуков " и мола ", отговори на въпрос на News.bg Томислав Дончев.
 Георги Ганев за нарастването на пенсиите: Слагаме каруцата пред коня
Георги Ганев за нарастването на пенсиите: Слагаме каруцата пред коня

Служебният кабинет е трябвало да е асистент на новото правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР