Поправките в нормативния акт се правят по предложение на председателя

...
Поправките в нормативния акт се правят по предложение на председателя
Коментари Харесай

По нови правила ще се разполагат преместваемите обекти във Варна


Поправките в нормативния акт се вършат по предложение на ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов, с цел да бъдат преодолени несъгласията сред локалните разпореждания и националното законодателство. Досега с наредбата се определяха пълномощията на административните органи по отношение на издаването на разрешителни за слагане, само че обсегът към този момент е уголемен и в документа са посочени също градоустройствените условия за разполагането на преместваемите обекти.

Една от новостите в наредбата е, че се трансформират периодите, за които ще се издават разрешенията за слагане на павилиони. За целогодишни и сезонни обекти срокът ще е до 7 години, до момента той беше до 3 години. За обекти, ситуирани в частни парцели, срокът се усилва от 5 на 10 години.

Схемите за разполагане на преместваемите обекти към този момент няма да се съгласуват с ПК " Туризъм, търговия и рекламна активност " към локалния парламент, а от специфична комисия. Тя ще бъде назначена от кмета на общината и в нея ще вземат участие четирима общински съветници, избрани от ръководителя на Общински съвет – Варна, и трима чиновници от общинската администрация. Срокът за координиране се резервира – до 15-и януари на съответната година.

Въвеждат се по-строги условия за преместваемите обекти, в това число чадъри, сенници, тенти и други, ситуирани както в централната градска част, по този начин и на територията на Приморския и Аспаруховия парк. Те наложително би трябвало да са в избрана цветова гама. Досега на тези условия трябваше да дават отговор единствено преместваемите обекти в карето сред бул. " Мария Луиза “, бул. " Цар Освободител “, бул. " Приморски “ и ул. " Александър Дякович “.

Допълнен е и описът с местата, на които не се позволява слагане на преместваеми обекти, в това число на 20 метра по протежението на улиците. В него към този момент попадат бул. " Васил Левски “, ул. " Мара Тасева “ и бул. " Народни будители “.

Разполагането на нови обекти ще се прави в наличието на представител на съответната районна администрация, за което ще се сформира двустранен протокол.

Промените в наредбата ще влязат в действие след приемането им от Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР