Попитан къде ще бъде предложена тази промяна, след като няма

...
Попитан къде ще бъде предложена тази промяна, след като няма
Коментари Харесай

МОН иска забрана на политиката в училище

Попитан къде ще бъде препоръчана тази смяна, откакто няма парламент, просветителният министър посочи, че това ще се предложи като план за закон - за допълнение и изменение на ЗПУО.

" Един месец има обществено разискване, след което, като се сформира новото Народно заседание, Министерският съвет може да одобри това допълнение и изменение на закона, и да го предложи на новото Народно събрание. Това е общоприета процедура, аз съм я употребил и преди, ще я употребявам и този път ", изясни министър Денков.

По думите му, значимо е какво ще решат партиите в Народното събрание, тъй като това ще е тяхно решение. " Аз споделям моето мнение, като родител, като учител. Аз считам, че в учебното заведение няма място за партии и партийна политика ", разяснява министър Николай Денков.

Той посочи, че всеки има право да е член на партия, само че няма право да пропагандира и да организира партийни мероприятия в учебната мрежа. Попитан дали това е обвързвано със сегашната предизборна акция, просветителният министър отговори, че сега няма такива сигнали и съобщи, че " доста ясно е дал сигнал, че това няма да се одобри.

" За предходната акция, за 45-ото Народното събрание, имаше задоволително данни и аз ги изнесох. 11 от общо 28 началници на Регионалните ръководства на образованието бяха излезли в дълготрайна отпуска, обвързвана с партийни каузи ", заяви министър Денков. Той сподели, че се вършат сложни инспекции на Регионалните ръководства на образованието.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР