Попълването на втория ешелон на изпълнителната власт започна. Вече са

...
Попълването на втория ешелон на изпълнителната власт започна. Вече са
Коментари Харесай

Новите министри започнаха кадрови рокади

Попълването на втория ешелон на изпълнителната власт стартира. Вече са известни първите зам.-министри, които ще влязат в екипите на новите министри. Назначения обаче към момента няма.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров ще има трима заместници , които комбинират богат опит в системата и в политиката. От тях най-близо до пандемията е доктор Тома Томов, който е шеф на Коронавирус отделението в " Александровска ", инфекционист, помощник в катедра по инфекциозни заболявания към МУ-София.

Общото сред другите двама заместници е, че и двамата са сътрудници на Кацаров от 38-ото Народно заседание, където бяха депутати от ОДС. Д-р Александър Златанов ще бъде скъп с опита си като шеф на две районни здравни инспекции - в София-област и в Перник, както и на Центъра за незабавна здравна помощ в София. Д-р Димитър Петров пък беше и шеф, и подуправител на НЗОК, откъдето съвсем непроменяемо си потегля поради противоречие с водената от министерството политика.

Кацаров разгласи своя избор на страницата на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето, чийто началник е до влизането си в Министерство на здравеопазването, защото уеб сайтът на министерството към момента е на вълна остарелия министър проф. Костадин Ангелов. Здравният министър е първият с разгласен екип, само че за разлика от останалите си сътрудници, през днешния ден избра мълчанието и не направи изказване пред медиите.

На уеб страницата на общественото министерство също се появи нов състав на политическия кабинет на министър Гълъб Донев. В него има едно име от остарелия екип - Лазар Лазаров, който рядко се разделя с този пост без значение кой е министър. Другите две имена са Иван Кръстев и Надя Клисурска. Надя Клисурска е измежду най-активните критици на обществената политика на предходните ръководещи. Беше народен представител от Българска социалистическа партия и в това си качество нееднократно е заемала позиция против решения на болшинството, в това число и защитавани от Лазаров.

Външният министър Светлан Стоев ще има двама заместници. Зам.-министър на външните работи ще бъде Калин Анастасов, който отговаряше във Външно за последните три гласувания в чужбина. До април Анастасов бе основен секретар на Министерство на външните работи, а незабавно след изборите стана дипломат в Армения. Вторият зам.министър в Министерство на външните работи ще бъде дългогодишният посланик от кариерата Василий Такев, който последно бе началник на генералната дирекция “Двустранни връзки ” в министерството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР