Поп-джаз феноменът Postmodern Jukebox отбелязва завръщането си на музикалните сцени

...
Поп-джаз феноменът Postmodern Jukebox отбелязва завръщането си на музикалните сцени
Коментари Харесай

Голямото завръщане на Postmodern Jukebox в България ще бъде през юни 2022

Поп-джаз феноменът Postmodern Jukebox отбелязва завръщането си на музикалните подиуми с грандиозно международно турне. The Grand Reopening Tour стартира през есента на 2021, ще продължи през 2022, и ще обиколи Съединени американски щати, Канада, Европа и Нова Зеландия. Концертът им в София ще бъде на 29 юни 2022 г, в зала 1 на НДК.   

В края на 2019 Postmodern Jukebox потегли с огромно турне да отпразнува настъпването на 20-те години на века, обещавайки на публиката по целия свят най-сензационните празненства в жанр Гетсби. През декември 2019 трупата мина с едни от най-големите си звезди и през София.  

Всички знаем какво се случи по-късно. Само след седем концерта от турнето Welcome to the Twenties 2.0 , основателят им Скот Брадли се наложи да го анулира, защото световната пандемия заглуши музиката онлайн за повече от година.  

Но чакането най-сетне завърши и Postmodern Jukebox , известни като „ музикалната кутия на времето ”, са подготвени още веднъж да накарат 20-те години да избухнат! Турнето The Grand Reopening Tour ще срещне PMJ с разчувстваната музикална публика на пет континента, изпълнявайки някои от най-големите шлагери на актуалната музика в класическите стилове на отминали столетия.  



„ Благодарен съм, че имам опция да работя с толкоз доста надарени хора, а свиренето онлайн в концертните зали, пред меломани, е нещо, което в действителност ни липсва ” , споделя Скот Брадли. „ Щастиви сме, че имаме толкоз доста невероятни почитатели по цялото земно кълбо и се радваме да занесем още веднъж въодушевление и типичен тон до всяко кътче на света! ” Това е „ Голямото завръщане ” , само че и също „ Голямата среща ” – освен за нашите музиканти и екипи, само че и среща на Postmodern с почитателите на класическото О ld School ” развлечение. ”   

Както нормално в ослепителните представления на PMJ, The Grand Reopening Tour ще включва отбор от доста надарени артисти и музиканти , които ще извършват на живо  аранжиментите на Скот Брадли, сплотяващи доста генерации. Към главните трупи постоянно се причисляват изненадващи гост-звезди , с цел да създадат всеки концерт неповторим и непредсказуем – създавайки едно от най-вълнуващите музикални прекарвания онлайн, в този момент и вечно! MusicInsight.com го споделя напълно просто: „ Отидете да видите Postmodern Jukebox! Спрете каквото и да вършиме, незабавно, и отидете да ги видите! ”



През последното десетилетие Postmodern Jukebox се трансформира в международен феномен, натрупал повече от 5 млн. клиента в канала си в YouTube , тръгнал от дребния апартамент на Скот Брадли в Куинс до студиото в Лос Анджелис, което дава отговор на все по-амбициозната визия на неговия основател.  

Откакто през 2014 г започнаха турнета, Postmodern Jukebox превземат все по-големи и по-големи подиуми, обикаляйки земното кълбо, включващи запаметяващи се представления като това в Radio City Music Hall в Ню Йорк. Както писа Huston Press, ”проектът на Скот Брадли се трансформира в международен феномен за много малко време, разпродавайки концерти допълнително от 60 страни по света - и с право! ”. 

Междувременно Concord Record издаде две компилации на Essentials, включващи класики на PMJ - от осъществяването на блестящата Хейли Рейнхард на парчето на Radiohead “Creep ” до версията на „ Трилър ” на Майкъл Джексън , показана от актьора-комик Уейн Брейди . Съвсем неотдавна PMJ премисли обичаната тематика от сериала Friends посредством еволюция на музикалните стилове на 20-и век – започвайки от Hot Jazz-а от 20-те и завършвайки с истинските реализатори на I’ll Be There For You ”, The Rembrandts.   

За група, толкоз надълбоко обвързвана с естетиката на джаза – въпреки че пътуванията им във времето засягат съвсем всяка съществена наклонност в известната музика, от doo-wop до Motown и hair metal, отбелязването на 20-те години на века явно е алегоричен крайъгълен камък. По подигравка на ориста истинските 20 години на предишния век - „ Roaring 20s ” – бележат международната грипна пандемия.  

„ Ужасно е по какъв начин историята се повтаря – споделя Брадли, - и поразително по какъв начин хората тогава приказват за същите усеща – изморени от това да бъдат затворени и изолирани, преживявайки  пандемията. Те просто са желали да излязат, да танцуват, да се забавляват, и да се срещат още веднъж. Музиката е изпълнявала толкоз скъпа функционалност – вдъхновявала ни е и ни е напомняла за споделената човещина през цялата ни история. И няма никакъв сурогат на това -  да се съберем и дружно и да почувстваме силата и мощта на живота ”.

Елате още веднъж да се забавлявате с Postmodern Jukebox , на 29 юн и 2022 година, зала 1 на НДК. Билети се продават в системите на Ивентим и на касите на НДК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР