Понятието фъбинг навлезе в българския език още преди две-три години.

...
Понятието фъбинг навлезе в българския език още преди две-три години.
Коментари Харесай

Фъбингът като препъникамъче в живота

Понятието " фъбинг " навлезе в българския език още преди две-три години. А явлението, което се крие зад него, не стопира да владее живота ни и, лека-полека, да оказва отрицателното си въздействие.

Да не отразяваме индивида до нас, който се пробва дa споделяме, тъй като сме прекомерно заети с телефона си. На всеки от нас се е случвало да изпада в сходна обстановка на неудобно безмълвие. Следват повторение на въпроса или изявлението, ядосан взор и нищо чудно да се заформи и някой нежелателен скандал.

 Как да употребяваме телефона по-малко
Как да употребяваме телефона по-малко

Необичаен, само че ефикасен метод

Оказва се, че точно тези неприятни обстановки са все по-често срещана причина за края на доста връзки . Никой не обича да бъде подценяван, и в това няма нищо необичайно.

Много е плашещо обаче, в случай че избираме онлайн връзката през тази лице в лице. Ето я отрицателната страна на фъбинга в няколко точки:

Irmão grande, irmão pequeno

Заблудата

Мислим си, че сме свързани със света с помощта на смарт телефона и интернет. Но истината е, че прекарването на часове в обществените мрежи ни прави само асоциални . Директният контакт, лека-полека, се обезсмисля и става все по-труден.

А това води след себе си редица компликации в всекидневието. Употребата на смарт телефоните, до момента в който сме на кафе с другари , прави и връзката посред ни по-малко ползотворна. И по-късно се опитваме да наваксаме с чатене, и по този начин се оказваме в един обаян кръг.

 Снимка 348827

Жертвата

При фъбинга жертва е освен подцененият, само че и другият, индивидът с телефона. Изследвания по тематиката демонстрират, че в случай че употребяваме апарата, до момента в който се храним, ще изпитаме доста по-малко наслаждение от храната .

А в случай че не се отделим от него по време на фамилно събиране, шансът да се почувстваме изолирани и отхвърлени е доста по-голям. Въпреки че в действителност сами се изолираме. В един миг всичко, което може да ни достави наслаждение, е ровенето в смарт телефона.

 Снимка 348834

Фъбингът въздейства отрицателно и на репутацията ни . Всеки харесва хора, които са дейни в връзката и знаят по кое време е точният миг да приказват и по кое време да мълчат. И пускат понякога някоя смешка. А в случай че сме все със забит в екрана нос, какво усещане ще оставим в близките?

Проблемът

Ако откакто се приберем вкъщи вечер, избираме да прекараме час в безсмислено скролване в обществените мрежи, вместо в диалог с половинката , евентуално имаме проблем. Колкото и да считаме, че сходно държание е обикновено в нашия софтуерен свят, би трябвало да не забравяме, че визиите за обикновено през днешния ден са доста размити.

 Снимка 348832

А на индивида до нас сигурно не му е прелестно да бъде пренебрегнат , въпреки и неосъзнато, поради смарт телефона. И по този начин се стига до ежедневни кавги, постоянно и до завършек на връзката.

Решението

Както при всяка друга взаимозависимост, и тук най-трудното е да си признаем, че имаме проблем . Ако всички към нас са подвластни от мобилните си устройства, това ще се окаже съвсем непостижима задача.

 Какво е номофобия и рискова ли е
Какво е номофобия и рискова ли е

Поредната болест на нашето съвремие

След нея идва ред за слагането на забрани . Както си споделяме, че през днешния ден ще пушим единствено една цигара, по този начин би трябвало да си наложим да не сядаме с телефона на вечеря, и най-малко за час да го държим надалеч от себе си. Със сигурност ще преоткрием удоволствието да си приказваме с някого очи в очи, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР