Понякога завистта е прикрита под добри намерения или остава някак

...
Понякога завистта е прикрита под добри намерения или остава някак
Коментари Харесай

7 знака, че хората ви завиждат

Понякога завистта е прикрита под положителни планове или остава някак незабелязана, след което се трансформира в отровно държание от страна на някои хора към вас. Често се случва да не доловите завистта в тона на ваши близки или другари. Така е, тъй като от време на време се пробват да подтиснат надълбоко това възприятие. Когато не сте сигурни дали хората към вас ви вършат комплимент и в действителност ви ценят, или скрито ви завиждат, потърсете тези 7 знака в държанието им.

Правят ви комплимент, като по същото време ви наскърбяват

Пасивно-агресивните изказвания са сигурен симптом, че индивидът против вас ви завижда. Например споделяте с ваша другарка, че сте си купили нов апартамент, а тя ви споделя " О, това е прелестно, само че не е ли прекомерно дребен? Но не е ли прекомерно надалеч от работата ви? Но нали мечтаеше за къща... не можеш ли да си го позволиш?! "

Постоянно ви натякват за грешките ви

Хората, които ви завиждат и може да мислите за свои другари, няма да пропуснат комфортен или неуместен миг, в който да ви натрият носа. Те с приятност си спомнят за вашите неточности и с още по-голяма приятност ги загатват, без значение пред кого и без значение преди какъв брой време сте ги създали. Тези хора просто изпитват наслаждение от неуспеха на другите.

Избягват да се виждат с вас

Ясно е, че хората са доста заети и намират все по-малко време да се виждат с другари, само че тези от познатите ви, които непрестанно се измъкват от срещите си с вас, най-вероятно ви завиждат и не желаят да се срещате, с цел да не им говорите за своите триумфи.

Разпространяват злословия за вас

Често в живота се случва по този начин, че едни хора се оправят по-добре от други. Понякога в такива моменти, когато сте постигнали нещо, което ваш другар е желал за себе си, той или тя може да стартира да злослови за вас зад тила ви, като по този способи желае да ви принизи и да изтъкне себе си, с цел да се почувства по-добър от вас. И в случай че се опитате да поговорите с него и да изясните за какво прави това, той или тя може да се измъкне с някакво нелогично пояснение, като това да ви упрекна, че в последно време сте станали прекомерно арогантни или сте се трансформирали след достижението си.

Постоянно ви споделят, че сте късметлия

Хората, които ви завиждат, в никакъв случай не признават напъните и труда, които сте положили за своите достижения. Обикновено те изясняват всичко с шанса, намесата на ориста и нещо от този вид. Те не желаят да признаят, че сте се потрудили съществено, с цел да получите нова работа, покачване или да си купите жилище.

Винаги се стремят да смалят смисъла на достиженията ви

Ако някой от приятелите ви завижда, то този човек най-вероятно има доста ниско мнение и за самия себе си. И с цел да получи късмет да се смята за освен това от вас, непрекъснато минимизира смисъла на вашите достижения. Този човек постоянно ще каже, че не заслужавате нещо, че триумфът ви е супер незначителен и нищожен или ще изтъкне, че има доста повече от вас - в веществен проект, в любовта и фамилията и така нататък

Винаги би трябвало да знаят какво се случва с вас

Дори и да заобикалят срещите си с вас, тези хора държат да бъдат непрекъснато известени за вашето физическо и душевно положение. А когато някой от вашите другари, желае да ви следва на всички места, това не е другарство, а по-скоро нещо като гонене. Има хора, които на процедура развиват такава обсесия към приятелите си. Характерното за тези хора е, че постоянно се отдръпват, когато поддържате връзка в други другари и познати и даже може да се създадат, че не са ви забелязали, когато сте излезли в заведение да вземем за пример. С тези другари човек в никакъв случай не знае по какъв начин да се държи. Понякога могат да те обсипят с внимание, различен път да се създадат, че не ви познават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР