Понякога всички се чувстваме тъжни, без да има някаква конкретна

...
Понякога всички се чувстваме тъжни, без да има някаква конкретна
Коментари Харесай

10 неща, от които трябва да се отървете, за да бъдете истински щастливи

Понякога всички се усещаме тъжни, без да има някаква съответна причина за това. Изследванията демонстрират, че има няколко аргументи за меланхолия и злощастие, като химически дисбаланс, стресиращо събитие, генетична накърнимост и медикаменти, които одобряваме. Ние не можем да направляваме някои от тези аргументи без професионална помощ, само че несъмнено можем да направляваме равнището на напрежението в нашия живот. Понякога би трябвало да се отървем от някои неща, с цел да запазим спокойствието си.

1. Да съдим себе си и другите

Това да съдим себе си е пътят към нещастието. Роланд Александър твърди, че отрицателната самокритика ни пречи да използваме целия си капацитет и има голяма разрушителна мощ. Спрете да се концентрирате върху слабостите си и развийте мощните си страни.

Първоначално наподобява, че няма по какъв начин това, че съдите другите да се отрази на щастието ви. Но в действителност е тъкмо по този начин. Критикувайки хората към вас, вие внасяте ненужна отрицателна сила в живота си. Нормално е да не сте съгласни с дейностите на хората, само че не забравяйте, че никой не се нуждае от вашето утвърждение, с цел да живее живота си.

2. Вина, страдание и предишното

Всички вършим неточности, само че подобен е животът. Не позволявайте на тези неточности да диктуват живота ви и да въздействат на бъдещето ви. Единственото, което можете да извършите, е да си научите урока от тези неточности и да не ги допускате още веднъж. Не позволявайте на виновността и предишното да унищожават живота ви.

3. Страх от непознатото

Да се притеснявате от нещо, с което не сте осведомени, е изцяло обикновено. Но би трябвало да запомните, че когато излезете от зоната си на комфорт, се случват хубави неща.

4. Мисленето, че светът е черен и бял

Мисленето в крайности също е нещо, което ви пречи да бъдете щастливи. Нищо не наподобява същото от вероятностите на другите хора. Нищо не е безусловно вярно или неверно, просто го одобри. Опитайте се да намерите позитивните страни, даже когато наподобява, че светът се разпада.

5. Завистта

Завистта ни пречи да бъдем щастливи. Не се сравнявайте с никого, с изключение на със себе си. Не завиждайте на хората за триумфите им, парите им, парцелите им и по този начин нататък. Не забравяйте, че всеки е платил цената на това, което има. Това, че нечий живот наподобява съвършен, не значи, че в действителност е по този начин.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР