Понякога сме толкова погълнати от битовите предизвикателства, че забравяме да

...
Понякога сме толкова погълнати от битовите предизвикателства, че забравяме да
Коментари Харесай

5 притеснителни доказателства, че имаш нужда от почивка

Понякога сме толкоз погълнати от битовите провокации, че забравяме да отделим време за себе си. Работа, семейство, сметки, извършване на покупки... А къде в графика ви попада грижата за психическото ви здраве?

Стресът сякаш се е трансформирал в неделима и даже естествена част от забързания метод на живот. Затова е значимо да разпознаваме ранните признаци на преумората, с цел да вземем ограничения в точния момент и да си осигурим пълноценна отмора.
 Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него  Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него  Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него  Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него
Липса на мотивация

Ако до скоро сте били подготвени да покорите света, а през днешния ден едвам успявате да станете от леглото, значи се нуждаете от отмора. Позволете на съзнанието ви да се пречисти, а вдъхновението ще пристигна единствено, въпреки и с нежелано забавяне.

Свръхчувствителност

Психическото натоварване може да ни предизвика да възприемаме събитията доста по-интензивно, изключително неприятните. Преумората ни кара да се разстройваме елементарно и то за неща, които нормално не биха ни повлияли.

Раздразнителност

Преумората пречи на самоконтрола, а словесната експанзия е метод да компенсираме комплексите си, като утвърдим моментно предимство над останалите. Опитайте се да не сте прекомерно сурови към себе си и околните си.
 Най-добрите антистрес чайове  Най-добрите антистрес чайове  Най-добрите антистрес чайове  Най-добрите антистрес чайове
Виене на свят

Дори преумората да се възприема като психическото положение, не е изключено на хоризонта да се появяват и физически признаци. Когато сме преуморени, тялото ни не може да действа обикновено. Ако се почувствате зайване и гадене, безусловно вземете ограничения.

Безсъние

Проблемът със заспиването е един от най-често срещаните отрицателни последствия от напрежението. Погрижете се да разрешите този проблем колкото се може по-скоро, тъй като хроничното недоспиване може да отключи други здравословни проблеми.
 Полезни препоръки за мъчно заспиване и бодърствуване  Полезни препоръки за мъчно заспиване и бодърствуване  Полезни препоръки за мъчно заспиване и бодърствуване  Полезни препоръки за мъчно заспиване и бодърствуване
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР