Понякога само любов не е достатъчна, за да функционира пълноценно

...
Понякога само любов не е достатъчна, за да функционира пълноценно
Коментари Харесай

Обясниха без какво не може една добра връзка

Понякога единствено обич не е задоволителна, с цел да действа пълноценно една връзка. Хората и взаимоотношенията се трансформират, еволюират, а с цел да устоят във времето, би трябвало да се приспособяват. Но  кои са трите съществени стълба на хубавичко връзка?

Вижте кои са те:

Доверие

Изграждането на доверие може да отнеме време, изключително в случай че то е било нарушено в предишното. Ако изпитвате усложнение да се доверите на настоящия си сътрудник, имайте поради, че не би трябвало да го обвинявате или пък да се съмнявате в него, единствено тъй като в предишното сте били лъгани. За да създадете доверие посред ви, постарайте се самите вие да бъдете човек, на който другият може да се довери. Бъдете почтени със себе си и си признайте – споделя ли ви индивидът до вас по какъв начин се усеща или вместо това мълчи? Замислете се дали вие не постъпвате по този начин с него, задавайки този звук във връзката. Опитайте се да говорите за възприятията си и положете старания, с цел да изгладите недоразуменията. Ако сгрешите, споделете това с колегата си – по този начин ще го накарате и той да постъпи по същия метод. Бъдете склонни в действителност да извървите пътя, който е пред вас, а освен да имате желание да го извършите.

Комуникация

Откритата и почтена връзка е значима част от всяка връзка. Тя ви разрешава да споделяте на хората към вас кой сте в действителност и от какво имате потребност. Недобрата връзка неведнъж може да се окаже повода за разлъка. За да разбере другият по какъв начин се чувствате, изразявайте се намерено и ясно. Използвайте така наречен „ Аз изказвания “ ( “Аз усещам, че... “) – по този начин сътрудникът ви няма да усеща, че го нападате или обвинявате. Не се срамувайте в случай че сгрешите и постоянно бъдете склонни да се извините. Ако сте почнали спор по неприятна тематика, не пропускайте да споменете и нещо позитивно. Опитайте се да чуете какво в действителност има да ви каже половинката, без да се разсейвате (например да гледате в телефона си). Ако не разбирате нещо, попитайте – по този начин ще избегнете комплициране и недоразумения. Ако диалогът ви е значим, постарайте се той да се реализира лице в лице, а не посредством известия. Ако пък това е единственият метод, концентрирайте се върху него и оставете всички други на назад във времето. Опитайте се да не предизвиквате значим диалог когато сте ядосани и прочувствени. Изчакайте малко и се „ охладете “. Споделете с обичания какви са терзанията ви, преди те да са се трансформирали в проблеми.

Граници

Представете си слагането на граници като начертаването на линия. От едната ѝ страна са нещата, с които се чувствате добре, а от другата – тези, които не ви карат да се чувствате добре, нещата които не сте подготвени да извършите или ви карат да се чувствате неловко. Тази линия наподобява друго за всеки, ето за какво е доста значимо да знаете къде да бъде начертана вашата. Така ще научите колегата си какви са вашите потребности и стремежи.

Поставете физически граници

Споделете на колегата си по какъв начин бихте желали той да се отнася с вас. Например – карат ли ви деянията на фамилиарност и обвързаност на обществено място да се чувствате неловко? Имате ли потребност от повече време, което да прекарвате безусловно сами? Ако се чувствате неловко, научете повече за физическите граници на малтретирането и не се опасявайте да подадете сигнал в съответната работа.

Понякога границите се минават, даже откакто към този момент сте говорили с колегата си. Тук е моментът, в който вие би трябвало да се доверите на самите себе си. Може да сте тъжни, тревожни или ядосани или пък да не знаете тъкмо какво чувствате. В такива моменти постоянно се доверявайте на интуицията си. Дори когато не можете тъкмо да назовете какъв е казусът, в случай че нещо не ви се коства вярно, то най-вероятно не е.

Ако границата към този момент е била премината, проведете почтен диалог. Той може да наподобява по следния метод: „ Наистина не ми харесва, когато... Това ме кара да се усещам в действителност неловко. Мислиш ли, че идващия път можеш да... вместо това? “ Бъдете деликатни, защото в случай че дадена граница е била прекрачена, макар че към този момент сте споделили ясно какво не ви харесва, това в действителност може да е тип корист, написа " Аз-жената ". Прекрачването на границата може да бъде явно, като да вземем за пример да сте споделили „ не “ на секса, само че сътрудникът ви да е употребявал физическа мощ и да ви накара да извършите нещо, което не желаете. Злоупотребата може да бъде и по-фина, да вземем за пример когато индивидът до вас ви упрекна в нещо и ви моли до момента в който не се предадете и не се съгласите с него и в последна сметка извършите това, което той желае.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР