Понякога природните стихии и бедствия идват, за да ни покажат

...
Понякога природните стихии и бедствия идват, за да ни покажат
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Хасково: Политика се прави с разум, с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза

Понякога естествените стихии и бедствия идват, с цел да ни покажат къде се намираме, кои сме, какъв брой сме огромни ние, хората. Но и Всевишният ни ревизира, до каква степен ни е останало съчувствие, съпричастност и състрадание. Това съобщи в Хасково водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. В предизборната среща участваха още евродепутатът Атидже Вели, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед, лидер на Хасковската листа на Движението и общественият специалист на партията доктор Хасан Адемов.



Последния месец показахме нашата мощ - след опустошителното земетресение в Турция структурите на Движение за права и свободи проведоха огромна дарителска акция, в която се включиха всички български жители без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, напомни Карадайъ. И благодари на всички, изключително на структурата в Хасково.

„ Хасково беше сборният пункт, разпределителният център, в допълнение бих желал, да благодаря на  структурата, на младежката ни организация, на женските сдружения, които работеха непрекъснато ”, сподели Карадайъ.

В спешни времена можем да се обединим и да покажем силата си, акцентира Карадайъ. И съобщи, че живеем в голям брой рецесии, само че рецесията на рецесиите е политическата. Без излаз от нея не може да се откри решение на нито една от останалите.

Политическата рецесия е артикул на омразата, разделянето и опълчването, на лепенето на етикети  в нашата политика, уточни водачът на Движение за права и свободи.

На терена на политиката липсва разговор. Липсва единодушие, обединяване, липсва любовта към хората. Докато политическите  партии се опълчват  и се чудят по какъв начин да оригиналничат в омразата си, не помнят че ние сме там, с цел да може с обич да се грижим за решаването на проблемите на хората, безапелационен бе Карадайъ.



Обикаляме градовете в България, с цел да чуем хората, с цел да чуем дневния ред на българите, техните проблеми.  В тези наши срещи идват хора, поздравяват ни, споделят, че сме най-хубавите. Споделят, че не са дали своят вот за Движение за права и свободи, само че не се съмняват, че ще бъдем мощната група в Народното събрание. Те се обръщат към нас с думите: „ Кажете и на нашите (не питаме кои са техните), че политика се прави с разсъдък,  с ум, с отговорност, с обич, а не с ненавист. Експертите са при вас, професионализмът е при вас, разсъдъкът е при вас, разговорът е при вас! Да спрат да се ненавиждат и опълчват, показа Карадайъ. И прикани: Нека този път да гласуваме с разсъдък, а не с предубеждения.

Като най-хубавите сме ние, за какво не гласоподават за нас? Защо не гласоподават за рационалните, виновните и диалогичните, за тези с експертизата? На тези избори чакам разсъдъкът да надделее, а не предразсъдъците и страстите, акцентира Карадайъ. И изброи аргументите да се гласоподава за Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи е партията на любовта, сподели Карадайъ и напомни, че през 1989 година международни анализатори са очаквали междуетнически спор в България.



Излязохме 89-та година с мирните митинги и ускорихме рухването на комунистическия режим. След това нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган  със основаването на Движение за права и свободи сподели: „ Не на реваншизма! “. И зададе посоката за развиване на България - българският етнически модел, философията на заедността, която е философията на Движение за права и свободи за правене на политика. Различните да бъдем дружно и всеки  да бъде горделив и заслужен със своята еднаквост, да отстоява своята еднаквост. Ако има потребност, да му оказваме помощ, с цел да може да запази своята еднаквост и да бъдем отново дружно в нашата Родина България, безапелационен бе Карадайъ. 

Той уточни, че от Видин до Хасково Централният избирателен лъч на Движение за права и свободи обръща особено внимание на съхранението и развиването на културно-историческото завещание. Богатото културно-историческо завещание на България в цялото му разнообразие би трябвало да бъде проучено, разкрито и съхранено, с цел да служи за основа за икономическо развиване и разцвет на районите. Ние, Движение за права и свободи, го вършим, нашите структури са ангажирани с тематиката, кметовете ни също, уточни Карадайъ.

Защото ние, Движение за права и свободи, сме огромен и мощен жанр. Ние сме кръвна група ДПС+, съобщи водачът на партията.

13 години се нагледахме на едноличното ръководство на ГЕРБ и Борисов. След това на едни, които се самонарекоха „ смяна ”, само че се оказаха смяна към по-лошо. Народът към този момент не дава цялата власт на една партия. Казва: „ Отивайте да се разберете в разговор да вършиме държавно управление, което да взема решение нашите проблеми и взаимно да се контролирате. ”, изясни обстановката Карадайъ.

Той напомни, че когато през 2001 година Движение за права и свободи пристигна на власт, стопанската система беше разрушена след приватизацията, а инфлацията бе голяма. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше единствено 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния запас имаше 8 милиарда лв.. След лукса от едноличното, независимо ръководство на ГЕРБ, през 2020 година дългът към този момент бе над 21,5 милиарда. После пристигнаха тези, които се самонарекоха „ смяната “ и към днешна дата дългът е 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкоз коства луксът едни да се назовават умни, красиви и смяна, съобщи Мустафа Карадайъ. И отсече: „ Времето на опитите завърши! ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР