Понякога изглежда, че възрастовите промени се случват буквално за една

...
Понякога изглежда, че възрастовите промени се случват буквално за една
Коментари Харесай

Как Камеран Диас бори старостта?

Понякога наподобява, че възрастовите промени се случват безусловно за една нощ. Но тези процеси се появяват постепенно и едвам след известно време стават забележими за окото. Как се бори със старостта Камерън Диас? Ето нейни препоръки, които са включени в нейната "Книга на дълголетието ".

КОЖА, КОСА И НОКТИ

Как стареят?

Покривната система на всеки човек включва кожа, коса, нокти и потни жлези. Ролята на кожата и косата надалеч не е козметична - на първо място това е границата на тялото, осъществящи неговата външната отбрана и оказва помощ да се управлява температурата.

Както всички знаем, възрастта оказва въздействие върху качеството и цвета на косата ни. Те получават сив, бял или сребърен колорит. Текстурата на косъма се трансформира, стават нежни или тънки. Но тези промени засягат не косата - миглите също стават по-тънки и по-слаби. Някои възрастни дами губят даже окосмяването на половите органи и под мишниците.

Намаляването на производството на колаген визира положението на кожата, става по-суха, по-малко еластична, склонна към бръчки. Намалената подкожната мастна тъкан води до нараснала сензитивност към мраз и усилва риска от топлинен удар. Кожата става по-уязвима и сензитивна към порязвания и натъртвания, а всевъзможни драскотини зарастват четири пъти по-бавно, в сравнение с в младежка възраст.

Как да отбраните кожата?

За да запазите кожата си, можете да извършите доста. Ако пушите, неотложно спрете. Някои хидратиращи козметични артикули в действителност оказват помощ за засищане на кожата с влага. Винаги слагайте слънцезащитни артикули. С напредването на възрастта, кожата е още по-податлива на слънчево изгаряне.

ОЧИ

Как остаряват

Когато една жена остарява, очите понасят първи удар. Ефектът на "сухото око " се следи при дами на възраст над петдесет години два пъти по-често от мъжете. Катарактата, замъгляване на лещата, също среща по-често при нежния пол. С възрастта може да имате проблеми с четене или разбиране на обекти наоколо до вас, може да бъде нарушено възприемането на цветовете, както и да имате потребност от по-ярка светлина за четене

Как да отбраните очите

Давайте отмора на очите от яркия екран на тв приемника или монитора, на улицата носете слънчеви очила със отбрана от ултравиолетови лъчи. И не забравяйте, че заболявания като диабет и хипертония също "удрят " очите. Пийте повече вода, тъй че окото да получи задоволително влага. Антиоксидантите, като бета-каротин, витамин С и микроелементи, по-специално цинк, са извънредно потребни за здравето на очите, по тази причина хапвайте повече плодове и зеленчуци. И внимавайте за потреблението на сол и захар, несъразмерната им приложимост способства за развиването на очни болести.

БЕЛИ ДРОБОВЕ, ДИХАТЕЛЕН ТРАКТ

Как остаряват

Дихателната система доставя кръвта ви (респективно - вашите клетки) с О2 и отстранява въглеродния диоксид от тялото. С напредването на възрастта дробовете губят своята разтегливост, кръвоносните съдове получават по-малко О2. Белите дробове не се опълчват по този начин дейно на инфекциите.

Как да отбраните белите дробове

Ако пушите, да се отървете от този табиет е най-хубавото, което можете да извършите за белите дробове. При това - на всяка възраст. Можете също да изберете кардио подготвителна стратегия, въведете в ежедневната диета артикули с високо наличие на антиоксиданти, които могат да защитят белите дробове. Замърсяването на въздуха е различен проблем, а вкъщи заплахата дебне поради прахуляк, сажди, бои за разтворители. И се ваксинирайте против грипа - с цел да се поддържа оптимално здраве на дихателната система е най-добре да се избегнат респираторни инфекции.

СЪРЦЕ И КРЪВОНОСНИ СЪДОВЕ

Как остаряват

Сърцето и кръвоносните съдове образуват сърдечно-съдова система, която транспортира кръв, О2 и хранителни субстанции в тялото и отстранява отпадъците. С възрастта дамите са изложени на нараснал риск от развиване на сърдечни болести, в България това е палач номер едно.

Точната причина за сърдечно заболяване не е открита, само че е известно, че рискът се усилва от възрастта, фамилна обемененост, пушене, неправилното хранене и неналичието на физическа интензивност. Основните способи за лекуване на атеросклероза, клиничната демонстрация на сърдечни болести, са свързани с промени в метода на живот. Възможно е и медикаментозно лекуване. Спасението стана статини - медикаменти, които понижават холестерола. Въпреки това, като множеството медикаменти, статините са с евентуално рискови странични резултати, които могат да се влошат от взаимоотношението с други медикаменти, изключително в преклонна възраст.

Как да защитим сърцето

Яжте вярно, интензивно спортувайте, откажете се от пушенето.

МУСКУЛИ И КОСТИ

Как остаряват

В младостта нашето тяло непрестанно построява костната маса, само че след тридесет и пет години това към този момент не е допустимо. И костите стават по-малко плътни и по-крехки. В същата възраст стартира да отслабва и мускулната тъкан, което води до понижаване на мускулната мощ. Която не може както преди да обезпечи мощна поддръжка за нашите отслабени кости. Връзките и сухожилията също стават по-малко еластични. Със загубата на естроген след началото на менопаузата, костите отслабват още повече и рискът от фрактури се усилва в допълнение.

Как да отбраните мускулите и костите

Яжте храни с високо наличие на калций и витамин D, с цел да подсилите костите. Силовите тренировки оказват помощ за създаване на по-здрави мускули, които да защищават костите. Въпреки обстоятелството, че след тридесет и пет години мускулна маса понижава, към момента можете да изградите нови мускули - просто се нуждаете от повече старания!

Източник: tialoto.bg

Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР