Понякога и в най-добрите семейства става раздори, а когато това

...
Понякога и в най-добрите семейства става раздори, а когато това
Коментари Харесай

Какво става?! Иван Костов размаза Прокопиев!

Понякога и в най-хубавите фамилии става раздори, а когато това се случи, изплуват дълго крити кирливи ризи и истината се споделя непосредствено в очите. При състояние обаче, че олигархът Иво Прокопиев забогатя като Крез точно по времето на Иван Костов - посредством приватизацията за жълти стотинки на „ Каолин “ и „ Винпром Дамяница “, да се чака, че индивидът, изстрелял го на 26-годишна възраст до висините в бизнеса и задкулисието, в този момент ще се обърне срещу него и ще каже истината, беше малко евентуално.

Но в последна сметка, откакто цялото общество от дълго време е наясно що за птица е „ положителният олигарх “ Прокопиев, най-накрая прозрението е озарило и неговият гуру Иван Костов.

Така в новата си книга „ Далаверата в политиката от вътрешната страна “ Драгалевският наставник - по чието време България беше бандитски опоскана посредством така наречен „ приватизация “ и предприятия на стойност 30 милиарда $ се подариха на безценица на „ наши хора “, написа следното:

„ Виждаме и неполитически медии, които сменят политическата си позиция, движени от персонални ползи. Така наречените „ десни “ – „ Дневник “ и „ Капитал “ оклеветиха ръководството на ОДС още преди края на мандата. Обикновено такива медии са с управляващите, с цел да получи техният притежател мечтани законови промени, публични поръчки или провалено наказателно гонене “.

Когато повече от 10 години някогашните медии на Делян Пеевски говореха тази истина за ролята на разградския олигарх в обществото ни, върху него се изля цялата мръсотия на кръга „ Капитал “ и същият беше съзнателно сатанизиран от Прокопиев и присъдружните му политици, НПО-активисти и „ публицисти “.



Унищожителният абзац за Прокопиев

Сега обаче признанието идва не от кого да е, а персонално от Иван Костов – индивидът основал Прокопиев и от самото начало на Прехода прекомерно наясно какво съставлява освен съответният олигарх, а и медийно-политическият му октопод, оплел в пипалата си цялата страна.

Не може да се отхвърли, че Костов има гений – единствено с две фрази е споделил на процедура всичко за Прокопиев:

Това е олигарх, който е с властта (помним признанието на Бойко Борисов, че Прокопиев е кадрувал в държавните управления на ГЕРБ, помним и че Кирил Петков четеше единствено „ Капитал “ и от там наизустяваше лъжливите си мантри) единствено поради персоналната си полза.

Лобира посредством тази власт в интерес на бизнеса си, пробутвайки решения и закони, от които печели милиони (помним какво готвеха Кирил Петков и Асен Василев – милиарди по Плана за възобновяване за „ зелената сила “ на Прокопиев, помним и по какъв начин бяха „ приватизирани “ „ Каолин “ и „ Винпром Дамяница “).

Получава преференциални поръчки от страната (помним компанията му „ Булброкърс “ по какъв брой приватизационни покупко-продажби беше медиатор за тлъсти комисионни).

Прокопиев клюки - употребява изданията си като бухалка и удря с операции и имитации враговете си (помним дългогодишната черна медийна акция срещу Пеевски, Цацаров, Гешев, Мавродиев и въобще срещу всеки, който си разреши да разрови зловонието на клоаката „ Капитал “).

И най-после, най-важното – посредством медиите си „ Дневник “ и „ Капитал “ Прокопиев проваля наказателните преследвания срещу себе си.

Бинго! Само истината ще ни направи свободни!

Защото помним провалените наказателни обвинявания срещу Прокопиев през годините. Първо беше обвиняем за мошеническата приватизация на „ Каолин “, само че в последното съвещание персонално окръжният прокурор на Разград съобщи, че не подържа обвиняването и след това съдът го оправда. А предходната година, откакто търкаше подсъдимата пейка и за ощетяването на страната с десетки милиони поради приватизацията на остатъчния дял от ЕВН, Прокопиев още веднъж се снабди със правосъдна индулгенция – съдът на втора инстанция го оправда, а прокуратурата „ пропусна “ да апелира решението пред Върховен касационен съд. И като казахме Върховен касационен съд, да не е очаквал някой Прокопиев да бъде наказан там? Как ще се случи това, в случай че досегашният ръководител на съда Лозан Панов беше чест посетител по форумите на „ Капитал “, а изданията на Прокопиев се трансфораха в негови защитници…

Е, в този момент разбираме персонално от Костов по какъв начин са се случвали нещата – по какъв начин Прокопиев е употребявал медиите си като бухалка (освен Пеевски, от тази бухалка постоянно страда и прокуратурата, КПКОНПИ, Комисията за финансов контрол и изобщо всеки, които си разреши да каже истината за разградския олигарх или да му потърси посредством закона сметка за стореното). Сега си обясняваме образно и за какво първата работа на „ Продължаваме промяната “ беше да се опита да овладее КПКОНПИ. Не, не е поради някакви си имагинерни „ правила “ и „ господство на закона “. Много по-просто е – Прокопиев има настоящ запор от тази комисия за над 200 млн. лева …

Се ла ви, както споделят французите - подобен е животът. Дойде времето, в което татковци се отхвърлят от синовете си, а Костов най-сетне сподели истината за Прокопиев и безусловно го унищожи.

И в случай че някой оттук-нататък се чуди дали да има вяра на мантрите на кръга „ Капитал “, на подправените политици на неговата хранилка или на цялата жълтопаветна сган, проглушаваща ушите ни с писъците си за „ морал “, „ правда “, „ господство на правото “, „ медийна самостоятелност “ и прочие, задоволително е постоянно до главата му да стои пасажът за Прокопиев от книгата на Иван Костов –  „ медиите му са с управляващите, с цел да получи техният притежател мечтани законови промени, публични поръчки или провалено наказателно гонене “. Край на цитата./Блиц

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР