Понякога домът на чистофайника може да бъде неуютен, а този

...
Понякога домът на чистофайника може да бъде неуютен, а този
Коментари Харесай

5 грешки, които правят дома ни неуютен

Понякога домът на чистофайника може да бъде неуютен, а този на феновете на креативния хаос - удобен. Това чувство зависи не от площта на жилището, не и от разположението или цената на мебелите.

Дизайнерите са на мнение, че уютът е обяснимо разбиране и той може да бъде основан на всички места, стига да се справите с няколко неточности, написа womanhit.ru.

Грешка №1: Усещане за пустош

Често слагаме мебелите около стените, оставяйки центъра на помещението празно. Интериорните дизайнери обаче считат, че свободният център основава чувство за пустош, която е присъща за офисите.

Може да се справите с този проблем, като групирате мебелите и създадете зони. Например остров с диван, кресла и дребна холна маса. По този метод помещението е по-хармонично.

Грешка №2: Голи стени

Вертикалното пространство на дома постоянно остава неизползвано. Голите стени наподобяват неуютно, наподобявайки болнично заведение.



Може да коригирате обстановката като употребявате леки рафтове за свещи, книги, сувенири и други дребни движимости. Удачно решение е и слагането на картини и плакати.

Грешка №3: Не сте планували места за отмора

Диванът, ситуиран против тв приемника, не може да се дефинира като място за отмора. Интериорните дизайнери са безапелационни, че колкото повече кътове за релаксация имате в жилището си, толкоз по-комфортно ще наподобява то.



Не се бавете и коригирайте тази неточност. Открийте места в дома си, където може да разположите кресло, пуф, дребен диван или друго различно решение.

Грешка №4: В интериора няма задоволително цветове

Минимализмът постоянно е печеливш вид, изключително когато става дума за неголеми жилища. Отсъствието на ярки цветове обаче прави дома неопределен и запустял.

Почерпете опит от скандинавските страни. Хората там са измислили минималистичен дизайн с ярки елементи. Те употребяват за задачата дребни възглавници за диван, килими, растения и други

Грешка №5: Неадекватно осветяване

Ако единственият източник на изкуствена светлина вкъщи е полилеят, помещението ще наподобява неуютно и плоско. За да създадете предразполагаща към отмора конюнктура - такава, в която може да гледате филм, да четете или да водите вечерни диалози със своите близки, предлагаме да употребявате приглушено осветяване.

Като решение организирайте няколко равнища на осветяване. Добавете спотове, лава лампи, лампиони и др.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР