Понижението в цените на петрола до нови седеммесечни дъна изплаши

...
Понижението в цените на петрола до нови седеммесечни дъна изплаши
Коментари Харесай

Спадът в цените на петрола повиши цените на държавните облигации

Понижението в цените на петрола до нови седеммесечни дъна изплаши азиатските вложители, засенчвайки решението на щатската MSCI да добави акции на компнаии от континентален Китай към един от известните си показатели, написа Profit.bg.

Спадът в цените на петрола увеличи цените на държавните облигации, до момента в който в това време притокът на средства към активите-убежища поддържа $. Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.7%. Австралийският главен показател изгуби 1.1%, до момента в който японският Nikkei 225 затвори с 0.2% надолу. Цената на петрола през вчерашния ден падна с 2%. С това намаляване тя регистрира 20% спад от върха си и публично към този момент е в меча територия.

Днес цената на петрола от сорта брент остава без смяна на равнище от 46.02 $ за барел, до момента в който фючърсите на щатския недопечен нефт прибавиха 4 цента към цената си до 43.55 $ за барел. Ударът, който понесоха акциите на енергийните компании, намали Dow Jones с 0.29% през вчерашния ден, до момента в който спадът при S&P 500 бе от 0.67%, а Nasdaq изгуби 0.82%.

Включването на акциите на някои китайски компании в показателя MSCI Emerging Markets бе регистрирано като алегорична победа за Пекин след три несполучливи опита преди този момент. Въпреки това тази стъпка е релативно дребна. Акциите на едвам 222 компании влизат в показателя, с тегло от 5% като по този метод ще съставляват единствено 0.73% от него. Според MSCI смяната, която ще влезе в действие през юни идната година, ще донесе приток на вложения в размер на 17 – 18 милиарда $. За съпоставяне пазарната капитализация на китайските обществени компании е към 7 трлн. $.

На валутните пазари разпродажбите при петрола подкрепиха $. Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути бе на равнище от 97.746 пункта, откакто през вчерашния ден доближи петседмичен връх. Еврото се търгува без смяна на равнище от 1.1134 по отношение на $, откакто преди този момент падна до триседмично дъно, до момента в който доларът се разменя против 111.39 йени.

Британският паунд ближе рани при равнище от 1.2626 по отношение на $, откакто шефът на Централната банка на Англия Марк Карни попари очакванията, че скоро лихвите може да бъдат вдигнати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР