Поне трима са загиналите и около 100 ранените след земетресението,

...
Поне трима са загиналите и около 100 ранените след земетресението,
Коментари Харесай

Силно земетресение удари Япония, жертви

Поне трима са починалите и към 100 ранените след земетресението, което тази заран раздруса Осака. Трусът удари в индустриалното сърце на японската стопанска система, като влаковете и предприятията в региона стопираха работа.

Властите предизвестиха, че са вероятни мощни вторични трусове. Хората в региона се опасяват да не се повтори станалото през 2016 година, когато трус с магнитуд 6,2 беше последван от подобен със 7.

Катастрофата във "Фукушима " - човешка неточност

Цунами в Япония, има опустошения и жертви

7,4 по Рихтер удари Япония, еднометрови талази до "Фукушима "

Днешното земетресение е със мощ 6,1 по скалата на Рихтер. Огнището обаче е относително плитко, на 13 километра под повърхността и сеизмичните талази бяха усетени доста мощно. Така трусът е оценени като 7-ма степен по Японската канара. Хората безусловно не са можели да стоят на краката си по време на земетресението. То е най-силното, записано в Осака, от 1923 година насам. Тъй като огнището е на сушата няма заплаха от цунами.

Загинали са 9-годишно момиче и двама възрастни на по 80 години. Срутени стени станаха причина за гибелта на момичето и единият възрастен. Върху другия паднали мебели.

В разнообразни региони на югозападната част на остров Хоншу бяха ранени над 40 души. Около 20 са били блокирани в асансьори.

Спрени са над 60 високоскоростни влака на най-оживената в Япония железопътна линия от Токио до Осака. Парализирано е придвижването и по други железопътни трасета, както и на доста сектори по автомагистралите. Около 100 хиляди семейства са без газ. В град Такацуки се скъса тръбопровод и заля улиците.

Временно стопираха работа редица предприятия, измежду които главните фабрики за сглобяване на коли на "Хонда " и на "Мицубиши ". В най-пострадалата префектура Осака централното електрозахранване бе възобновено. След инспекция на пистите започнаха още веднъж да работя всички летища в района на бедствието. Няма вреди в нуклеарните електроцентрали. Правителството в Токио сътвори спешен щаб.

Breaking: At least 3 dead, 50 injured after magnitude 6.1 earthquake strikes Osaka, Japan. pic.twitter.com/5eDaDMpJIP
— PM Breaking News (@PMBreakingNews) June 18, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР