Поне имаме доказателство, че невежеството и саморазрушителен инат не са ...

Поне имаме доказателство, че невежеството и саморазрушителен инат не са

В The Washington Post: Антиваксърите доказаха, че невежеството не е само в САЩ

Поне имаме доказателство, че незнанието и саморазрушителен дебелоглав не са неповторима американска линия: станахме очевидци на огромните и шумни митинги през уикенда в Европа, Австралия и другаде против ковид имунизациите, чиято единствена цел е спасяването на живота на същите тези протестиращи, написа Юджийн Робинсън за " Вашинготн пост ".

, който кметът на холандския град ". Огромна проява, която. Протести в Белгия, Италия и Швейцария. Големи " маршове на свободата " в Сидни, Мелбърн и други огромни австралийски градове. Хаотични протести в нормално спокойния.

Повечето от тези места имат избрани мандати и ограничавания, които надвишават всичко, наложено или даже планувано в Съединените щати. Някои от държавните управления, подложени на рецензии, евентуално са били по-строги от нужното. Австрия върви по целия път - постанова общонационално блокиране и афишира, че всички жители, които имат право да бъдат имунизирани, би трябвало да получат ваксина, точка, без значение дали го желаят или не.

Но неправилния апел за общ брой на антиваксърите е всъщност еднакъв по целия свят: ние желаеме нашата независимост! И резултатът, за жалост, е, че всички ние - в това число протестиращите - ще бъдем по-малко свободни да обновим естествения си живот.

Става ясно, че нова вълна covid-19 набира мощ. Ситуацията се утежнява най-бързо в Европа, където немският канцлер Ангела Меркел сподели, че сегашният скок може да се окаже по-лош от всичко до момента. Министърът на опазването на здравето Йенс, като сподели в понеделник, че до края на зимата " съвсем всички в Германия евентуално ще бъдат или имунизирани, възобновени или мъртви ".

Повече случаи, само че по-малко смъртни случаи: Това някакъв абсурд ли е? Въобще не. Това е резултат от обстоятелството, че близо 60% от американците и към 80% от най-уязвимите към хоспитализация и гибел са изцяло имунизирани против ковид. Случаите на covid-19 в Съединени американски щати също се усилват отново; в понеделник междинният брой на случаите за седем дни е бил 92 904, което е нарастване с 11,6 % по отношение на понеделник предходната седмица. Но междинната дневна смъртност е 1116, което е спад от 4,6% по отношение на седмица по-рано.

Общият брой на имунизациите в европейските страни, които в този момент имат такива проблеми, като цяло обаче е толкоз добър, колкото в Съединени американски щати или даже по-добър. И историята на тази пандемия е, че това, което се случва първо в Европа, се случва по-късно в Съединените щати.

Ако зимната вълна от covid-19 е неизбежна, ключът към нейното свеждане до най-малко - и да имаме нещо като естествен празничен сезон - е, както се досещате, имунизацията. Тези, които в никакъв случай не са били имунизирани, би трябвало да се преборят и да запретнат ръкави. А тези, които са били имунизирани преди повече от шест месеца, би трябвало да получат спомагателна ваксина.

Неваксинираните са по-големият проблем, тъй като те са групата, която е най-вероятно да се болести с ковид, да го популяризира измежду другите, да се разболеят задоволително, с цел да се наложи хоспитализация и - трагично и излишно - гибел.

Те са най-хубавите другари на вируса, тъй като му дават огромен набор от гостоприемни домакини. Влез и се настани комфортно, дейно споделят те. Чувствай се свободен да експериментираш с нови разновидности. Може би ще имаш шанс и ще разработиш такава, която имунизациите не могат да победят. Ако го направиш, ще заразя приятелите и фамилията си.

По-малко, само че възходящо безпокойствие е фактът, че американците, които се втурнаха да се имунизират напролет, не се движат задоволително бързо, с цел да получат еднократните бустери, които в този момент са налични за всички. Вече знаем, че отбраната, предлагана от двудозовите ваксини Pfizer и Moderna и еднодозовата ваксина Johnson & Johnson понижава с времето. Само тъй като сте били " изцяло имунизирани " през март или април, не значи, че към момента сте " изцяло имунизирани ". Трябва бустер.

Онези, които се пробват да накарат хората да повярват, че имунизациите " не предотвратяват инфекцията ", както съобщи предходната седмица губернаторът на Флорида Рон ДеСантис (републиканец), са лъжци. Ваксините предотвратяват множеството инфекции. Те затрудняват предаването на вируса на някой различен, само че не и невероятно. Най-важното е, че сте имунизиран, значи, че в случай че въпреки всичко се болестите, в случай че нямате и някакво положение, което пречи на имунизацията да ускори имунната ви система - съвсем несъмнено няма да се разболеете тежко или да умрете.

Антиваксърите в Съединени американски щати и по света, които желаят своята " независимост ", вършат безусловно противоположното. Ваксините могат да ни освободят от тази чума, в случай че им позволим. Оставеният на независимост вирус предлага единствено робия.
 Антиваксър в Австрия, участвал на
Антиваксър в Австрия, участвал на " корона парти " с цел да се болести, умря от Covid

Пациенти антиваксъри съзнателно се пробват да се заразят поради " зелен пропуск ", родители антиваксъри включват и децата си

Източник: news.bg
PromoMall.bg