Поне дузина мастити политици от ГЕРБ, Продължаваме промяната“, Демократична България“,

...
Поне дузина мастити политици от ГЕРБ, Продължаваме промяната“, Демократична България“,
Коментари Харесай

ОБВИНЕНИЯ: Падат главите на Коце Ботокса, Кирил Петков, Христо Иванов и Николина Ангелкова, запор спря парите на „Мис Бикини“

Поне дузина мастити политици от ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще се снабдят с обвинявания от прокуратурата за разнообразни длъжностни закононарушения в идващите дни и седмици. Това потвърдиха пред „ Уикенд “ няколко самостоятелни един от различен наши източници.

Няма подозрение, че всеобщият „ лов на вещици “ в България е обвързван с войната, която притиснатият до стената основен прокурор Иван Гешев разгласи на прогнилата политическа класа. Първият обвинен знаков някогашен министър от ГЕРБ към този момент е налице – Делян Добрев.

С името на Добрев обаче няма да се изчерпат обвинените министри от предходни кабинети на ГЕРБ, настояват осведомени.

Като цел на прокуратурата в близко бъдеще се сочи името на екс министъра на туризма Николина Агелкова, на която ще й бъдат повдигнати обвинявания за нерегламентирани заплащания към туристическата империя на Валентин Златев и занижени съзнателно концесионни такси за плажни линии.

Твърди се, че измежду обвинените от прокуратурата в близко бъдеще ще бъде и някогашния министър на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов, прочут с цветистия прякор Коце Ботокса. Срещу него имало подаден сигнал още отпреди година и половина, който се отнасял за ръководството му като шеф на Александровска болница.

Твърдението е, че с подписа на Ботокса са били подписани стотици неизгодни разсрочвания на контракти в Александровска болница, които нанесли вреди от над 15 милиона лв. на здравното институция под формата на изкуствено насъбрани лихви към частни сдружения.

Като сигурен предстоящ клиент на прокуратурата е апетитен и някогашният районен министър Николай Нанков, евентуално по следствие, обвързвано с финансови нередности по някой от градежите на пътища в България през последните години.

Според твърдоглав слух, който се носи от няколко дни в София, с обвиняване от прокуратурата може да се снабди и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който на няколко пъти беше посочен поименно от Иван Гешев като главен негов зложелател от политическия хайлайф.

Бойко Борисов трябваше да се яви на разпит в четвъртък от 10 ч. сутринта на 25 май (малко след публицистичното привършване на броя на „ Уикенд “ – бел. авт.) по отношение на делото „ Барселонагейт “. Борисов ще бъде питан по тематиката с къща за 4 милиона евро в Испания, населявана допреди 2 година от българската моделка Борислава Йовчева и сина й. Къщата в Барселона е благосъстоятелност на обвързвания с „ Лукойл “ предприемач Александър Чаушев, който я препродал на предприемача от Приморско Йордан Христов.

Реклама

Той пък беше женен, въпреки и за малко за Борислава Йовчева, за която има недоказани изказвания, че е била интимна с Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ неведнъж и пламенно е отричал да има къща в Барселона и да е поддържал интимни контакти с Борислава Йовчева.

Източник на „ Уикенд “ от държавното обвиняване разкрива, че прокуратурата е наложила запори на Борислава Йовчева, нейния татко и брат, както и на приморския предприемач Йордан Христов още преди месец. Другото дело, по което Борисов ще бъде разпитван, е по отношение на изнесени от България към Западна Азия пари със самолети на държавния „ Авиоотряд 28 ”.

Прокуратурата приготвя и серия от обвинявания против знакови лица от „ Продължаваме промяната “, отпред с някогашния министър председател Кирил Петков, настояват осведомени с окопната война на Иван Гешев. Смята се, че против Кирил Петков ще бъдат повдигнати упрекнати, свързани със подписани по негово гледище контракти за покупката на газ от Азербейджан, по които били надплатени 275 милиона $ – цена, цели 4 пъти по-висока от авансово постигнатата.

Сигналът против Кирил Петков е бил подаден в прокуратурата от някогашния началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов преди година. По този проблем с обвинявания ще се снабди и Людмил Йоцов, който беше назначен за изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ от държавното управление на Кирил Петков.

Сред бъдещите клиенти на прокуратурата интензивно се загатва и името на Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “, която е без депутатски имунитет, защото се отхвърли от мястото си в 49-ото Народното събрание. Ф

Бременната в 5-ия месец Лена ще бъде упрекната за подписана от нея неизгодна договорка – контракт за правна помощ, подписан от Българската банка за развиване с адвокатска адвокатска фирма, в която е работила някогашният народен представител. Разследването стартира през юни 2022 година, а срокът на инспекцията против Бориславова завършва след броени дни.

Смята се, че делото против Лена Бориславова ще бъде формирано при започване на месец юни.

Сред спряганите имена на водачи, които могат да бъдат принесени в жертва във войната на Иван Гешев против „ политическия отпадък “ се сочи и Христо Иванов. Според осведомени, водачът на „ Демократична България “ е разследван по отношение на платен от брачната половинка му Йорданка на мощно занижени цени апартамент в Брюксел.

Според декларация пред КПКОНПИ, подадена от Христо Иванов на 11 юни 2021 година, за жилището от 75 квадратни метра в Брюксел и за гаража от 16 кв. м. в същата кооперация, той и жена му са платили общо…2 737 лв.. Цената на квадратен метър жилищна повърхност в Брюксел варира от 2 500 до 4 900 евро.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР