Поне 52 миньори са загинали след пожар във въглищна мина

...
Поне 52 миньори са загинали след пожар във въглищна мина
Коментари Харесай

След взрива в руска мина: Десетки загинали

Поне 52 миньори са починали след пожар във въглищна мина " Листвяжная " в Кемеровска област в Сибир, предава Ройтерс.

В мината е имало 285 души, като близо 240 от тях към този момент са евакуирани. Евакуацията и издирването на останалите не престават. На място е образуван действен щаб, работят 11 избавителни екипа, а лекари са били докарани с хеликоптер.
Десетки починали след случай в мина в Сибир
Смята се, че 52-а души, в това число шестима спасители, са починали след злополуката във въглищна мина в Сибир в четвъртък. Това оповестих...

Всички починали и ранени са вдишали отровен дим по време на пожара. 38 души са приети в болница, четирима са в тежко положение. Според ТАСС случаят е породен от възпламеняване на въглищен прахуляк. Димът се е популяризирал посредством вентилационната система в цялата мина. Срутвания обаче не е имало.

До момента са претърсени 20 километра подземни тунели, сподели съветското министерство на изключителните обстановки. Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на фамилиите на починалите.

През октомври 2004 година при детонация на метан в " Листвяжная " починаха 13 индивида. Според съветски медии гърмеж в мината е имало и през 1981 година, който е предизвикал гибелта на петима души, напомня Българска национална телевизия. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР