Поне 52 миньори са загинали след пожар във въглищна мина ...

Поне 52 миньори са загинали след пожар във въглищна мина

След взрива в руска мина: Десетки загинали

Поне 52 миньори са починали след пожар във въглищна мина " Листвяжная " в Кемеровска област в Сибир, предава Ройтерс.

В мината е имало 285 души, като близо 240 от тях към този момент са евакуирани. Евакуацията и издирването на останалите не престават. На място е образуван действен щаб, работят 11 избавителни екипа, а лекари са били докарани с хеликоптер.
Десетки починали след случай в мина в Сибир
Смята се, че 52-а души, в това число шестима спасители, са починали след злополуката във въглищна мина в Сибир в четвъртък. Това съобщих...

Всички починали и ранени са вдишали отровен дим по време на пожара. 38 души са хоспитализирани, четирима са в тежко положение. Според ТАСС случаят е породен от възпламеняване на въглищен прахуляк. Димът се е популяризирал посредством вентилационната система в цялата мина. Срутвания макар че не е имало.

До момента са претърсени 20 километра подземни тунели, сподели съветското министерство на изключителните положения. Руският държавен глава Владимир Путин изрази съболезнования на фамилиите на починалите.

През октомври 2004 година при детонация на метан в " Листвяжная " починаха 13 индивида. Според съветски медии гърмеж в мината е имало и през 1981 година, който е предизвикал гибелта на петима души, напомня Българска национална телевизия. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com