Поне 28 мигранти избягаха от самолет, който направи аварийно кацане

...
Поне 28 мигранти избягаха от самолет, който направи аварийно кацане
Коментари Харесай

Мигранти бягат от самолет, след спешно кацане заради симулирано раждане

Поне 28 мигранти избягаха от аероплан, който направи спешно кацане в Барселона в сряда, когато бременна жена симулира, че стартира да ражда по време на полет от Мароко за Турция , преди полицията да арестува половината от тях, заяви испанското държавно управление, представено от Ройтерс.

След кацане на барселонското летище " Ел Прат " дамата е тествана в болница и е открито, че не е почнала да ражда, обявиха от държавното управление

Полицията е задържала 14 души , които са били в самолета на турската самолетна компания Pegasus Airlines, до момента в който други 14 към момента са в неопределеност , заяви държавното управление.

Според изказването петима са били върнати на самолета, а други осем ще бъдат депортирани в Мароко. Не са предоставени детайлности за всички мигранти.

В самолета е имало общо 228 пасажери от Казабланка до Истанбул, където той е кацнал в 13:10 часа локално време (12:10 часа българско време) след забавяне от над три часа, съгласно уеб страницата за следене на полети Flightradar24.com.

Преди малко повече от година група пасажери от Казабланка за Истанбул избягаха от самолета си на пистата на испанския остров Майорка след спешно кацане под подправен предлог и 12 от тях бяха задържани, а други 12 избягаха.

Нелегалната миграция, нормално с лодка или през сухопътната граница сред Мароко и испанските анклави Сеута и Мелила на северното крайбрежие на Африка, е една от няколкото противоречиви точки в испанско-марокански връзки през последните десетилетия.
 Мароко арестува 25 африканци, покрай анклава Мелиля
Мароко арестува 25 африканци, покрай анклава Мелиля

Месеци след безредиците в испанския анклав
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР