Поне 20 души загинаха и десетки други бяха ранени след

...
Поне 20 души загинаха и десетки други бяха ранени след
Коментари Харесай

20 души бяха убити при стрелба в американския град Ел Пасо

Поне 20 души починаха и десетки други бяха ранени след престрелка в търговски център в пограничния град Ел Пасо, щата Тексас. Единственият обвинен за нещастието се е предал на управляващите. За момента няма публична информация за претекста на стрелеца.

Заподозреният причинител е 21 годишен мъж от региона на Далас. Една от главните версии на управляващите за подбудите е ненавист. Полицията в Ел Пасо осведоми, че разполага с манифест, който сочи към евентуално закононарушение от ненавист.

Източници загатват пред Вашингтон Поуст, че в манифеста е имало нападки против имигранти и благосклонности към мъжа упрекнат в убийството на 51 души в две джамии в Нова Зеландия по-рано тази година. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопез Обрадор разгласи, че измежду жертвите има трима мексиканци. Към момента от ФБР, от където също проверяват, към момента са класифицирали случилото се като „ тероризъм " или „ закононарушение от ненавист. " Официално не е обявено името на обвинения, само че някои американски медии загатват, че става дума за Патрик Крусиъс.

Президентът Доналд Тръмп увери в Туитър, че е управляващите в Тексас имат цялостната поддръжка на федералното държавно управление. Тръмп жигосах „ осъществявания с злоба акт " и също съобщи, че с изключение на, че е трагично нападението е и " мекушав акт. "

Това се приема за най-смъртоносната престрелка в Съединени американски щати от 2017-ма година насам, когато нападател умъртви 26 в черква в Тексас. Нападението в събота заран локално време идва няколко дни откакто стрелец откри огън и умъртви трима по време на фестивал в Калифорния.

От българското външно министерство оповестиха, че все още нямат данни за потърпевши български жители. При нужда от подпомагане българите в Съединените щати могат да се обаждат на незабавния номер 911, както и на телефоните в посолството ни във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386.

Кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати следващата година упрекнаха Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия и нейните съдружници в Конгреса за всеобщи убийства след нападението в Тексас, съобщи Асошиейтед прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР