Поне 190 000 са икономически неактивните българи, които не работят

...
Поне 190 000 са икономически неактивните българи, които не работят
Коментари Харесай

КНСБ отчита: Близо 190 000 са икономически неактивните българи

Поне 190 000 са стопански неактивните българи, които не работят и не учат, сподели консултантът по дейна политика на пазара на труда в КНСБ Диана Найденова, предава БНР. 

По думите и те са огромният запас на стопанската система, само че би трябвало да бъдат стимулирани.

" Тези хора са жертва на нашата система и несвършена работа от редица институции и с цел да може да ги върнем, би трябвало работа на цялото общество, освен обществени сътрудници, само че и институции, и гражданските организации ", означи Найденова. 

Центрове за кариерно насочване на неактивните, потребление на еднодневните трудови контракти в сфери като строителството и услугите в дома, са част от рекомендациите на Найденова.

През тази година близо 1000 безработни са включени в плана на КНСБ " С нови зелени екологични познания и умения към нова претовареност ", ориентиран главно към младежи без подготовка от региони с висока безработица. Те са подготвени по специалности като еколог, болногледач, оператор на компютър.

" За да получат някаква подготовка и да се убедят, че те имат място на трудовия пазар. За наша огромна наслада от тези 1000 лица, които бяха включени в плана, 250 към този момент са осъществени на пазара на труда, за жал и в чужбина най-много, като болногледачи и санитари ", сподели Диана Найденова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР