Помощник-треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол и ЦСКА Георги

...
Помощник-треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол и ЦСКА Георги
Коментари Харесай

Георги Давидов пред Sportal.bg: ЦСКА е предизвикателство за всеки отбор

Помощник-треньорът на мъжкия народен тим по баскетбол и ЦСКА Георги Давидов застана пред камерата на Sportal.bg и Sportal TV, за опише за страстите от ЕвроБаскет 2022, да разкрие задачите на “армейците ” при завърщането им в елита след 13-годишно неявяване и да показа упованията си за първия мач в НБЛ против Спартак Плевен.

На въпроса къде и за какво се пречупи България в Грузия, той отговори по този начин:

“Донякъде неналичието на класа, може би ненапълно разнообразни типове проблеми, с които от една страна успяхме да се оправим, въпреки това - не. Горе-долу считам, че всеки получи късмет и всеки сподели това, което в действителност може. Да, някъде може и да имаме запаси, само че като цяло съвсем всички момчета демонстрираха максимума от това, на което са способни против такива играчи. ”, счита баскетболният експерт.

Относно задачите на “червените ” той бепе реалист.

“ЦСКА може да стигне, уповавам се, до една добра структурирана игра, една добра организация да създадем първоначално и един добър подготвителен развой и докъдето ни стигнат силите и възможноостите. ”

Ето и неговото мнение за противника в първия кръг от НБЛ.

“Там са много опитни състезатели. Дълги години играят дружно, към този момент имат и упоритости след положителното показване предишния сезон, тъй че няма да бъде елементарно. Плюс това ние сме предизвикателство за всеки един тим, както като треньорски щаб, по този начин и като състезатели. Сигурен съм, че ЦСКА няма да има на никое място елементарен мач и всеки ще желае да покаже най-хубавото и да ни победи, а и самите момчета - нашите на ЦСКА би трябвало да бъдат подготвени за това нещо, тъй като ще схванат какво е да си играч на ЦСКА, каква тежест има и каква отговорност носят. ”, безапелационен е Давидов.

Цялото изявление на Георги Давидов, гледайте в нашето видео!

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР