Помощник-треньорът на Левски Цанко Цветанов говори специално за предаването Код

...
Помощник-треньорът на Левски Цанко Цветанов говори специално за предаването Код
Коментари Харесай

Цанко Цветанов: Левски има своя бащица, но не всичко е цветя и рози...

Помощник-треньорът на Левски Цанко Цветанов приказва особено за предаването " Код Спорт " по RING. " Дясната ръка " на Станимир Стоилов всеки ден е на " Герена " с задачата " сините " да израстват на всички равнища и да радват многочислените си последователи. Предлагаме акценти от изявлението със експерта, който като футболист стана четвърти в света на Съединени американски щати 94:

- Цанко, дълги години работиш със Станимир Стоилов и в България, и в чужбина. Защо е толкоз сполучлив?

- Защото е честен и почтен към футбола. Също има и задоволително познания и уменията да ги приложи на терена. Честен е с футболистите, вижда, демонстрира им грешките и ги прави по-добри.

- Подредена ли е към този момент къщата на " сините "?

- Не, не е подредена, тъй като би трябвало време. Всички хубави неща се случват по-бавно. Това, че реализираме положителни спортни резултати и се вижда позитивизъм, не значи, че в " Левски " всичко е цветя и рози. Финансовите проблеми, които съпътстват тима са бодли. Липсата на благоприятни условия да намерим още по-добри играчи, да създадем тима ни още по-добър също може да се каже, че е трън и боде. Споделих на футболистите и още веднъж ще им го припомня - привилегия е сега да се играе в " Левски ". Единственото място в България, където има атмосфера за футбол. Реална същинска атмосфера. Всички хора, които обичат футбола, желаят да има цялостни трибуни, атмосфера, въодушевление. Това в " Левски " го има. И то го има всеки мач.
 Иво Ивков: БФС е като Северна Корея! Не сме споделили, че няма да съблюдаваме решенията, просто поканихме почитателите
Иво Ивков: БФС е като Северна Корея! Не сме споделили, че няма да съблюдаваме решенията, просто поканихме почитателите

" Изпълва ме страдание какви хора работят във футболния съюз ", сподели изпълнителният шеф на " сините "

- Какви играчи ще привлечете на паузата сред двата полусезона? Говори се към този момент, че седем бразилци ще дебаркират на стадион " Георги Аспарухов "...

- Те пишат много неща по медиите. Седем бразилци няма по какъв начин да дебаркират, тъй като имаме предел от петима чужденци отвън Европейския съюз, другите няма по какъв начин да играят. (Смее се) При всички положения ще има хора, които ще дойдат, само че броя няма да е огромна. Няма потребност от огромно текучество, когато искаш да изграждаш нещо. Но пък постоянно е хубаво, когато идват нови хора. А най-нормалното е да се разделиш с хора, които не се показват задоволително добре.

- Какво са почитателите на " Левски " за теб?

- Нали в България се приказва за модела " Бащица " или различен модел на ръководство? Аз мога да кажа, че " Левски " си има бащица също. Това са нашите почитатели, те са хората, които ни устоят, които ни поддържат. Благодаря на всички левскари за поддръжката, за помощта и за любовта към тима и към " Левски ".

- Ти си част от " златното " потомство на българския футбол, беше асистент и на националния отбор. Какво се случва с " А " тима? Защо към този момент противници, които сме считали за новобранци, ни основават проблеми?

- В българския футбол, включително и ние, аз не се изключвам, приказваме повече, в сравнение с работим. На приказки сме международни първенци. Ние още живеем в 1994 година и това ми го сподели още Матеус като пристигна. Само че към този момент сме 2022 година Останахме си там единствено с приказките и с огромните триумфи, а работата е малко. Не сме задоволително взискателни, а в случай че някой е придирчив, той става неприятен. Отрекохме тотално треньорската специалност. В момента в българския футбол на доста малко места треньорът е треньор. В очите на притежателите треньорът е просто належащо зло, тъй като Футболният съюз и УЕФА желаят някой лицензиран човек да стои. Те знаят всичко по-добре от треньорите и треньора го употребяват като бърсалка. Мен кой ме научи на писмеността? Учителят. Като нямам добър преподавател, няма по какъв начин да стана и добър възпитаник. За мен това е в основата. Все още Футболният съюз не знам заради каква причина не желае да го реши това и треньорът по футбол няма този статут, който би трябвало да има, с цел да може в случай че не друго, то най-малко след един месец да не бъде изпъден, а да може треньорът да прави някакви дълготрайни проекти и да има дълготрайни хрумвания.
 Кучев: В Левски не знаят по какъв начин работим, може да се стигне до изваждане на точки и други неща
Кучев: В Левски не знаят по какъв начин работим, може да се стигне до изваждане на точки и други неща

" Нямаме особено отношение към никого "

- Докога ще продължи това проваляне? Смяташ ли, че новият селекционер Младен Кръстаич ще промени тази отрицателна наклонност?

- Новият селекционер няма по какъв начин да промени отрицателната наклонност, в случай че ние, треньорите във всички български клубове не стартираме да работим и да приготвяме по-добре футболистите. Няма по какъв начин и в случай че самите футболисти нямат упоритостта да покажат по-голямо развиване и да станат по-добри. За мен това е в основата. А другояче селекционер на националния тим, който ги събира за три дни, и вълшебник да е, няма по какъв начин да промени това нещо, в случай че ние не изпращаме готови футболисти. Да, има я и другата страна, че връзката освен с този селекционер, който е сега - господин Кръстаич, а с всички мисля, че е нарушена. Единственият човек от Футболния съюз, който аз съм видял тази година да пристигна и да пита на " Герена " по какъв начин са футболистите, какво мислите, това беше Георги Иванов. Не съм чул нито един треньор на народен тим - юношески, младежки да пристигна и да пита - вие ги упражнявате, къде виждате техните неточности, къде могат да се подобрят? Като чуя, че треньор на националния тим ще ги научи на нещо... Какво може да ги научиш, като ги виждаш за три дни и откакто са изиграли избрания мач, три дни откакто са се завърнали в клубовете са не запомнили всичко, което им е говорено в националния тим?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР