Помориецът Емил Гетов е поредният член на Организираната престъпна група

...
Помориецът Емил Гетов е поредният член на Организираната престъпна група
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Емил Гетов от наркобандата на Тачо

Помориецът Емил Гетов е следващият член на Организираната незаконна група (ОПГ) с водач Станислав Панайотов – Тачо, който е освободен от столичния арест, научи Флагман.бг. 28-годишният Гетов се е прибрал у дома преди броени дни, откакто мярката му е променена в „ домакински арест “ от Спецсъда.

Припомняме, че съгласно прокуратурата бандата, която бе разрушена в края на м. година, се е занимавала с разпространяване на опиати в Бургас и Поморие. С обвинявания за присъединяване в ОПГ се снабдиха общо осем души – водача Станислав Панайотов, както и Дойчин Иванов, братята Емил и Недялко Гетови, Димитър Йончев, Божидар Москов, Даниел Кичуков-Дидо Киндела и Боян Кабов-Бекира. Последният бе пуснат на независимост незабавно след арестите през октомври, защото той още тогава стана очевидец на проверяващите.

Следващият, който бе освободен от ареста, е зетят на съдружника в охранителната компания „ Аркус Сигурност “ Георги Дросев – Божидар Москов. Бургазлията се прибра вкъщи против 5 000 лева гаранция. Според държавното обвиняване ролята на Москов била да пласира марихуана и да събира пари от нередовни дилъри.

Ключови в йерархията били и братята Недялко и Емил Гетови. Те са много известни в поморийския ъндърграунд най-много поради събитията, довели до показния разстрел на наркобоса Иван Попов, по прякор Костов.

Пускането под домакински арест на по-малкия брат е ненапълно изненадващо, защото магистратите отхвърлиха да го освободят в края на м. година

Според доказателствата двамата братя са пласирали съществени количества трева и пико.

Според очевидци по-големият Недялко е имал силова роля, като е правил побои над лица, които са отказвали да бъдат дилъри.

Както Флагман.бг заяви, преди седмица членовете на бандата почнали един по един да вършат признания, с цел да получат по-леки присъди. Наблюдаващият прокурор по делото разгласи, че един от тях е точно Недялко Гетов. Не е изключено Емил да е последвал образеца на по-големия си брат, с цел да се прибере у дома при фамилията си.

При разпит на 30 януари. т. година цялостни признания е направил и Дидо Киндела. Малко по-късно прокуратурата решила, че заплахата той да извърши закононарушение е отпаднала. Помориецът също към този момент е на независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР