Поморие. Община Поморие успешно внесе проектното предложение Реконструкция и модернизация

...
Поморие. Община Поморие успешно внесе проектното предложение Реконструкция и модернизация
Коментари Харесай

Бургас: Община Поморие внесе проекта за втория етап на изграждане на Рибарско пристанище – Поморие

Поморие. Община Поморие сполучливо внесе плановото предложение „ Реконструкция и рационализация на рибарско пристанище Поморие – II стадий ” по размер 1.8 „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки ” от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020, оповестиха от пресцентър на Общината .
С осъществяването на втория стадий от плана за рационализация и реорганизация на съществуващото Рибарско пристанище – Поморие, с изключение на плануваните строително-монтажни работи по създаване на западен защитен мол и понтони, ще бъдат закупени материални и нематериални активи, подпомагащи активността на пристанището.
Предвидените в плана вложения включват: местна бензиностанция за обезпечаване на гориво на корабите и лодките, железно хале/работилнмница за риболовен съдове, закупуване на мобилен кран, избавително ремонтно корабче и сервизна лодка. Преработката и съхранението на отпадъците ще се прави чрез закупуване на мото-метачка, контейнери за събиране на боклуци и съдове за компостиране.
Вторият стадий на огромния план ще обезпечи над 10 корабни места за риболовни кораби над 18 м. Към момента в пристанището могат да дебаркират 12 плавателни съда с дължина до 18,50 м или 8 пл. съда с дължина до 25,50 м, или композиция от тях.
„ Успяхме да подготвим и внесем плановото си предложение първи. Това е значимо, тъй като успяхме да си свършим работата в точния момент, като задълбочено обмислихме всяка една опция за възстановяване активността на пристанището и заложихме най-много на изгодите за поморийските риболовци. Услугите, които ще предлага Рибарско пристанище – Поморие, към този момент ще станат сложни – обезпечаване на гориво, лед, вода и електричество и възстановяване на изискванията, при които рибните артикули се разтоварват, преработват, съхраняват в пристанището и се продават. Освен всички изброени нови вложения, в плана сме планували и закупуването на хладилен камион, шок-замразител и отвесен фризер, за потребление от риболовците и за предпазване на нежелания улов. За повишение на контрола и проследяемостта на продуктите на риболова ще бъде построена система за изцяло видеонаблюдение – програмен продукт и хардуер ”, сподели кметът Иван Алексиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР