Поморие. Денят на славянската писменост и българската просвета и култура

...
Поморие. Денят на славянската писменост и българската просвета и култура
Коментари Харесай

Бургас: 400 родители, учители и деца от различни учебни заведения на територията на община Поморие отбелязаха 24 май в залата на Народно читалище „Просвета 1888“

Поморие. Денят на славянската книжовност и българската култура и просвета в Поморие беше тържествено маркиран в НЧ „ Просвета 1888 “, чиято зала приюти близо 400 родители, учители и деца от разнообразни образователни заведения на територията на общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Кметът Иван Алексиев персонално поздрави всички във връзка светлия празник. „ Уважаеми културни и просветни дейци, уважаеми хора на изкуството, хора на словото и духовността на град Поморие, желая да ви пожелая здраве, сили и мъдрост, доста персонални и професионални триумфи. Необходимо ни е обаче и доста самообладание, с цел да продължим всички дружно това велико дело – да съхраняваме националния ни дух и горделивост. Нека не забравяме своя жанр и език “, сподели той.
В програмата, проведена от ЦПЛР ОДК – Поморие, се включиха: Общинският духов оркестър, децата от ДГ „ Слънчо “, ДГ „ Веселушко “, ДГ „ Детелина “, вокалните групи на СУ „ Иван Вазов “ и ОУ „ Христо Ботев “ Поморие. За ведрото въодушевление на всички присъстващи способстваха също танцьорите от Търговска колегия „ Блясък “ и Детски фолклорен танцов отбор „ Раковина “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР