Помните ли тази снимка? Тя обиколи света след терористичната атака

...
Помните ли тази снимка? Тя обиколи света след терористичната атака
Коментари Харесай

Момиче покани на бал спасителя си от Беслан

Помните ли тази фотография? Тя обиколи света след терористичната офанзива в Беслан през 2004 година На нея боец от специфичните сили избавя бебе от ужаса на терора. Това е 6-месечната Алена Цкаева, а боецът се споделя Елбрус Гогичаев.

Сега момичето е на 17 години, абитуриентка е и предложения спасителя си на своя бал, написа Блиц, като цитира локални медии.

По време на терористичната офанзива в Беслан майката и сестрата на Алена умират, само че тя е жива с помощта на Елбрус. Двамата се срещат 10 година след ужасните събития.



А третата фотография е 17 година по-късно, когато Алена кани Елбрус на бал и той се отзовава на поканата. Двамата се усмихнаха, прегърнаха се и мъжът прошепна в ухото й: „ Всичко ще се е наред с теб, момиче “.



Терористичният акт в град Беслан на Република Северна Осетия е осъществен в първите дни на септември 2004 година. Събитието е познато като „ Трагедията в Беслан “.

Той е дело на чеченски терористи, които завладяват локално учебно заведение и задържат като заложници минимум 1200 възрастни и деца. След двудневни договаряния съветски специфични елементи щурмуват постройката, при което умират над 300 от заложниците.

 Според формалните данни са убити 344 цивилни, от които 186 деца.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР