Ползвателите на услугата локално платено паркиране вече ще могат да

...
Ползвателите на услугата локално платено паркиране вече ще могат да
Коментари Харесай

Георги Георгиев: С онлайн винетния стикер за паркиране спестяваме ценно време на гражданите

Ползвателите на услугата локално платено паркиране към този момент ще могат да подават онлайн заявки за издаването на документа. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и управлението на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев, Румяна Милова и Иван Антов показаха през днешния ден новата цифрова услуга за бързо и комфортно издаване на винетен стикер за паркиране в София.

„ До момента, с цел да удостоверява правото си за винетен стикер за паркиране, водачите, живеещи в синя и зелена зона, трябваше да посещават избрани офиси на ЦГМ, с цел да показват авансово квалифициран набор от документи, даже в случай че само желаят да удължат периода на разрешението си. След въвеждането на онлайн винетния стикер, процедурата става извънредно бърза и комфортна. Спестяваме на близо 35 000 жители десетки часове в офисите на ЦГМ за издаване на стикер. Спестяваме и разпечатването на над 180 000 листа с документи всяка година - всеки ползвател на услугата до момента трябваше да разпечати близо 5 разнообразни документа всяка година. По този метод облекчаваме работещите хора в забързаното им всекидневие “, разяснява Георги Георгиев.

Регистрацията се прави напълно електронно през всяко мобилно устройство от вкъщи, офиса или друга точка на света. Чрез въведените услуги за отдалечена идентификация и електронно сключване от B-Trust Mobile, предоставени от БОРИКА, жителите могат да подават заявки и да получат стикер напълно по електронен път.

Основните стъпки, през които минава всеки консуматор са:
Въвеждане на потребителски данни през уеб страницата на ЦГМПотвърждение на потребителските данниЕлектронна идентификация в приложението B-Trust MobileПредоставяне на документи за право на собственостОнлайн заплащане на таксата

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР