Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка

...
Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка
Коментари Харесай

Вълшебна напитка за добър сън

Ползите за здравето от положителния сън са общоизвестни . Качествената отмора през нощта освен усъвършенства настроението , само че и защищава от стрес и редица болести, измежду които заболявания на сърцето и диабет. За възстановяване на съня е целесъобразно преди лягане да се пие мляко с куркума , написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на специалисти от английската Национална здравна работа.

Много експерти поучават да употребява прясно мляко п реди лягане. За по-ефикасното деяние за възстановяване на съня специалистите предлагат към него да се прибавя куркума .

Богатото на протеини мляко съдържа аминокиселината триптофан . Тя способства за освобождение на хормона серотонин, който взе участие в производството на хормона на съня мелатонин.

Куркумата постоянно е възхвалявана поради многочислените си изгоди за здравето. Проучвания демонстрират, че подправката, известна с противовъзпалителните и антиоксидантни свойства, също по този начин понижава тревогата и подкрепя качествения сън.

При безпокойствие , което пречи на заспиването, специалистите предлагат и чай от пасифлора . Способността на напитката да противодейства на тревогата се дължи на съдържащия се в нея антиоксидант апигенин.-->
 При безпокойствие, което пречи на заспиването, специалистите предлагат и чай от пасифлораThinkStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР