Ползата от приема на витамини и минерали за здравето, красотата

...
Ползата от приема на витамини и минерали за здравето, красотата
Коментари Харесай

Липсата на този витамин може да ви докара сериозни здравословни проблеми

Ползата от приема на витамини и минерали за здравето, хубостта и естественото действие на органи и системи в човешкото тяло е известна и потвърдена. Набавянето може да се случи посредством уравновесено меню, пълноценно хранене и посредством хранителни добавки.  
Ежедневният спомагателен банкет на витамини Ц (С) и Д (D) се е трансформирал в рутина за доста хора, поддържащи по този метод имунната си система и здравето на костите в безупречност. Малко обаче знаят, че има витамин, чиято липса може безусловно да ги убие или да докара до тежки необратими здравословни последствия и инвалидизация. Безценният витамин е В12.
Тежката неналичието на В12 в организма има съществени последствия за здравето и съставлява директен риск за живота. Недостигът на витамина може да предизвика инфаркти, инсулти, белодробен емболизъм, чиито излаз нерядко е съдбовен. Авитаминозата може да имитира неврологични заболявания и да аргументи признаци, сходни с тези на множествена склероза, Паркинсон, Алцхаймер, епилепсия, аутизъм. Не са малко и случаите, в които неналичието на B12 предизвиква хиперклетъчни и диспластични промени в костния мозък и насочва към диагноза левкемия, която в действителност е неправилна.
 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пийте тези витамини напролет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пийте тези витамини напролет
Никога не трябва да подценявате положенията, които са присъщи за пролетната отмалялост – трошливост на ноктите, косопад, лишеи и суха...
Стресът от сбърканата диагноза е в положение да остави тежки психически и прочувствени последствия у пациента. Дефицитът на витамин В12 води до рисково струпване на хомоцистеин в кръвта, който покачва риска от тромбози, а при бременни основава заплаха от животозастрашаващото положение прееклампсия. Опасността от пагубни заболявания и слагане на неправилна диагноза с следваща психическа контузия прави разпознаването на недостига на В12 и взимането на ограничения за превъзмогването му от първостепенно значение.
Как да разпознаете липса на В12? Следете за следните признаци:
- Психологически – меланхолия, незаинтересованост, унесеност, параноя, халюцинации.
- Неврологични – изтръпване, болки, схващания в разнообразни елементи на тялото, уязвимост в мускулите, понижаване на зрението, главоболие, тремор и даже парализа.
 Мега витаминозна салата Мега витаминозна салата
Целогодишно е значимо да се одобряват допустимо най-вече витамини. Те са потребни както за общото здраве и повишение на имунитета на всеки,...
- Сърдечно-съдови – сърцетуптене, аритмии, дълбока венозна тромбоза, причерняване при внезапно изправяне, звук в ушите.
За липса на витамин В12 могат да ви подскажат и хроничната отмалялост, отслабването, задуха, възприятието за обща уязвимост, прибързано побеляване на косата, съществуването на анемия, гастрита, болките в корема, страдането от остеопороза, компликациите при забременяването.
Ако се съмнявате, че имате задоволително от този скъп витамин, елементарен кръвен тест, осъществен в лаборатория, ще ви помогне да прецените вашите равнища и да коригирате държанието си при потребност. Витаминът не може да се синтезира самичък в организма, което постанова приема му с храна или добавки. Съдържа се в великодушни количества в артикули от скотски генезис – свинско, телешко, мляко и млечни храни. Фактът, че не може да бъде открит в храни от растителен генезис, слага вегетарианците в действителна опасност от липса на В12. Възможно е и да приемате задоволително количество, само че той да не се всмуква вярно от тялото. Редица заболявания и положения като атрофичен гастрит, автоимунни болести, алкохолизъм, СПИН, химиотерапия, банкет на избрани медикаменти и други пречат на абсорбирането на одобрявания В12.
Препоръчваме ви да изследвате равнищата на витамина един път годишно дружно с постоянните си профилактични кръвни проучвания, с цел да сте сигурни, че те са оптимални, а тежките, инвалидизиращи и евентуално смъртоносни болести – надалеч от вас.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР