Полярният ни кораб Св.Св. Кирил и Методий беше посрещнат изключително

...
Полярният ни кораб Св.Св. Кирил и Методий беше посрещнат изключително
Коментари Харесай

Полярният ни кораб беше посрещнат тържествено в Мар Дел Плата

Полярният ни транспортен съд " Св.Св. Кирил и Методий " беше посрещнат извънредно тържествено във военното пристанище на Мар Дел Плата. Аржентинските военноморски сили са доста ангажирани с задачата на нашия транспортен съд.

Мар Дер Плата е значима насочна точна за доста от великите проучвателен кораби. А в този момент ще даде кей и на нашият " Св.Св. Кирил и Методий ".

В първото си корабоплаване през Атлантическия океан той срещна много провокации, само че съумя да кали екипажа за полярната му задача.

" Като начинаещи имахме триумфи и шанс с времето, което до момента беше с нас. Като изключим щорма, който ни пресрещна на изхода от Средиземно море. Мисля, че екипажът натрупа неповторим опит за корабоплаване в изискванията на океана ", съобщи адмирал Боян Медникаров, шеф на Висшето военноморско учебно заведение във Варна.

Военноморските сили на Аржентина посрещнаха българския транспортен съд впечатляващо тържествено, по този начин както никого до в този момент.

Освен духов оркестър и осъществявания на мажоретки, българското знаме се вееше на парадния вход на военното пристанище. Оказва се, че този израз на почитание и отдаване на чест има дълбоки корени.

Контраадмирал Марсело Тарапов, общоприет шеф на образованието и подготовката на Военноморски сили на Аржентина: " Ние имаме доста, доста остаряла история, работейки дружно на Антарктика. Например, в моя случай, аз посетих вашата база на Антарктика пред 1988 за първи път ".

Адмирал Боян Медникаров, шеф на Висшето военноморско учебно заведение във Варна: " Военноморските сили на република Аржентина направиха доста за подготовката на нашия екипаж - командирът на кораба, старши асистент командирът на кораба минаха през специфични курсове за корабоплаване на Антарктида в Буенос Айрес. Още повече - контраадмирал Тарапов персонално се ангажира с подготовката и образованието на нашия екипаж за сложните условия в полярни води, поради което получава високо отличие от Министерство на защитата и купата " почетен професор " на военноморското учебно заведение.

Контраадмирал Марсело Тарапов, общоприет шеф на образованието и подготовката на Военноморски сили на Аржентина: " Това беше концепцията - да споделя моя опит с вашите хора. Прекарах близо една седмица на вашия транспортен съд, с цел да им кажа и да им покажа всичко, което бих могъл. Аз въпреки всичко съм бил на Антарктика 12 разнообразни експедиции ".

Високата оценката на адмирала за кораба и неговия екипаж дава вяра, че те ще съумеят да минат решително през бурните води на Дрейк и ще изпълнят задачата си сполучливо. На борда му в този момент ще се качат с изключение на български полярници, и испански учени, които разчитат на нашата помощ.

Българска национална телевизия, новини
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР