Полярният изследовател Марек Камински измина успешно разстоянието от 16 000 километра от

...
Полярният изследовател Марек Камински
измина успешно разстоянието от 16 000
километра от
Коментари Харесай

Полярен изследовател измина 16 000 километра с електромобила Nissan LEAF

Полярният откривател Марек Камински измина сполучливо дистанцията от 16 000 километра от Закопане, Полша, до Токио, като част от самодейността си #NoTraceExpedition с най-продаваната електрическа кола в Европа- , която той стартирала преди 3 месеца.

По време на своето премеждие, Марек е преминал през осем страни на два контитента с разнородни като условия и инфраструктура пътища. Основната цел на инициативата обаче е останала една и съща през цялото време- да се демонстрират опциите на електромобила като кола, която може да бъзе употребена за разкриване на новости и в най-отдалечените кътчета на света без да се нанасят вреди на околната среда.

“За мен, това пътешестване не е единствено за достигане на крайната дестинация- то също по този начин показва една елементарна и брилятна смяна, която да ни направи по-устойчиви ”, разяснява Камински. “Дали в пустошта на Русия или отдалечените черни пътища на Монголия, или на оживените токийски улици, LEAF беше надежден сътрудник от самото начало. Автомобилът и неговите системи, като ProPILOT, бяха впечатляващо способни в трудните пътни условия, и даже в отдалечените региони със слаба инфраструктура, ние успявахме да поддържаме LEAF зареден и в придвижване ”.

По време на пътуването си Марек е заредил електромобила Nissan LEAF 53 пъти, приблизително е изминавал по 250 километра с един заряд, а най-голямото покрито разстояние за един ден е било 493 километра.

Приключението на Камински не завършва с пристагането му в Токио. Сега той поема по противоположния път, със същата кола и с крайна дестинация Полша.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР