Полузащитникът на ЦСКА, който в момента играе като преотстъпен в

...
Полузащитникът на ЦСКА, който в момента играе като преотстъпен в
Коментари Харесай

Йоан Бауренски пред Efirbet: Благодарен съм на Ботев Враца за шанса, искам да се превърна в титуляр за ЦСКА


Полузащитникът на ЦСКА, който сега играе като преотстъпен в Ботев Враца – Йоан Бауренски, даде извънредно изявление за уеб страницата. Младежкият национал на България показа благодарността си към управлението на отбора от северозападната част на страната, че е получил опция да се изявява като титуляр в efbet Лига през този сезон.

Халфът желае да се завърне и утвърди на „ Българска войска “, а за бъдеще мечтае за кариера зад граница. Бауренски разкри, че идолът му като по-млад е бил легендата на Ливърпул Стивън Джерард. Младокът не пропусна да засегне и тематиката за младежкия ни народен тим, споделяйки вярата си, че всички негови съотборници имат действителни шансове да намерят място под слънцето в чужбина.

Здравей, Йоане! Поздравихте се с точка в последния дуел против Царско село, като направихте и втора поредна чиста мрежа. Ще ви поуспокоят ли тези резултати за идващите мачове?

Мисля, че не може да сме изцяло удовлетворени от едната точка в тези мачове. Във всеки мач се стремим да спечелим, само че фактически беше значимо, че най-малко избегнахме провалянето. В идващите мачове ще гледаме да вземем оптимално доста точки, с цел да излезем от тази неприятна серия.

Защитата ли е първият приоритет след тази неприятна серия, в която изпаднахте?

Да, безусловно, това е основополагащо. Когато не ни се откриват задоволително шансове да вкараме сами гол, то е належащо най-малко да не губим мачовете. Това е методът и да трупаме точки – една по една. Не може обаче единствено с равенства да продължаваме, нужни са и победи. Остават още няколко конфликта до края на полусезона, тъй че се надявам да вземем триумфа, който ни убягва.

Започнахте сезона в доста млад състав и на гребена на вълната се държахте доста добре в първите кръгове. Каза ли си дума неналичието на опит в идващите мачове?

Възможно е, да. Тръгнахме добре, както казахте, само че по-късно изпаднахме в дупка и виждате, че сме без победа от доста време. Когато навлезеш в такава серия, с повече провали, то безусловно се появява и психическа отмалялост и спад на увереността. Не сме от опитните тимове в елита и това много ни тежи, няма по какъв начин да е другояче.

Помага ли в този момент фактът, че бяха добавени някои опитни играчи и оказват помощ ли ви на младите, с цел да сте уверени и спокойни на терена?

Да, колкото по-опитни играчи има в тима, то толкоз по-уверени и спокойни ще ставаме и ние, младите. Без опит е невероятно на това равнище и се надявам, че скоро това ще се отрази и на точковия актив.

Ти си корав титуляр в състава на Ботев Вр и това е първият ти цялостен полусезон като главен състезател в елита. Колко потребни за теб са тези мачове и какво си извади от тях като поучения?

На първо място, желая да изкажа благодарността си на Ботев Враца. Тимът ме одобри, даде ми късмет да се изявявам в efbet Лига и по тази причина се пробвам във всеки мач да давам най-хубавото от себе си, с цел да оказвам помощ в оптималната степен.

По отношение на поуките мога да кажа, че съм си извадил извънредно доста досега. Тези мачове са скъпи за мен и се пробвам да се развъртвам непрекъснато, с цел да ходя напред и в моя път нататък.

Помогна ли ти за акомодацията, че имаше толкоз момчета към твоята възраст в отбора?

Ами не бих споделил, че беше сериозен фактор. Не е проблем за мен дали има доста млади, или доста опитни играчи. Старая се да се приспособявам по еднакъв метод, да се сближа с всички и оттова насетне да оказвам помощ на всеки с каквото мога, а и те на мен да ми оказват помощ, когато е нужно.

Какво би трябвало да подобриш в играта си?

Има едно съответно нещо, което изпъква в съзнанието ми – физиката. Това е доста значим съставен елемент за днешния футбол.

Ти си благосъстоятелност на ЦСКА и вероятно от клуба наблюдават деликатно твоите изяви. Крайната цел пред теб намиране на място в титулярния състав ли е?

Да, несъмнено. Моята цел е да заиграя като титуляр в ЦСКА. Това обаче зависи напълно от мен и представянията ми на терена. Оттам насетне клубът ще реши по какъв начин да действа. Ако управлението сметне, че съм подготвен, то ще се веселя да заиграя за клуба. Всичко зависи единствено от мен обаче.

През тази година стана и юношески национал на България, като към този момент записа и два мача за групировката ни. Как приемате рецензиите след последните мачове?

Не бих споделил, че ни въздейства изключително, не. Приемаме рецензиите като нещо обикновено, не мисля, че множеството от нас въобще отделят време, с цел да четат тези трудове. Трябва да се съсредоточим върху играта ни, с цел да реализираме резултати.

Нужно ли ви е повече време, с цел да се стиковате като народен тим?

Мисля, че сме доста мощен народен тим в тази възраст. Всеки един футболист има доста качества и заслужава мястото си там. Нужна е още малко работа, с цел да стигнем до резултатите, които желаеме и чакаме от себе си.

Позитивно ли е, че футболният съюз съумя да притегли няколко играчи с български корени от чужбина, като да вземем за пример Силвестър Джаспър и Йони Стоянов?

Определено, това е доста добра процедура. Особено мощно значими за Силвестър, който е благосъстоятелност на школата на Фулъм и е извънредно добър футболист. Треньорският щаб следи непрекъснато разнообразни играчи от зад граница, тъй че в случай че има подобаващ състезател, може да го викнат. Всичко е в ръцете на управлението.

Виждаш ли свои съотборници в младежкия народен тим, които да са подготвени за излизане зад граница?

Мисля, че всяко едно от момчетата, които са в тима, имат нужния капацитет, с цел да стигнат до европейския футбол. Абсолютно всеки един.

Самият ти мислиш в тази посока и има ли състезание, което те притегля?

Да, сигурно. Плановете ми, преди всичко, са да се утвърдя в състава на ЦСКА и да заиграя постоянно, а по-късно вероятно да диря развиване и зад граница. За несъмнено състезание не мога да дам желания, искрено казано. Важното е да играя на високо равнище в чужбина.

Имал ли си футболен кумир като подрастващ?

Може би футболистът, който ме е запалил по футбола, е Стивън Джерард.

За край, Йоане – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект в идните месеци?

Пожелавам си здраве, преди всичко. В професионален проект се надявам да вземем с Ботев Враца нужните точки до края на годината, с цел да имаме по-добро въодушевление преди празниците. Оттам насетне ще играя, където реши управлението на ЦСКА. Аз признателен сега на Ботев, че съм тук и че получих този късмет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР